Bloggmeny

Lidköping och USA

måndag, 11 oktober 2010 20:16, Politik

Skall fortsätta min USA redovisning. Men måste också kommentera vad som händer inom oppositionen i Lidköping. De är nedslagna. Undrar just om de har någon som helst strategi. Kommunalrådskandidaten Tommy Larsson har inte sagt ett ord på sin blogg på en hel månad. Han ansåg då att vi var panikslagna inom (S). Säger det mesta om KD i Lidköping- De förstår inte vad de gör och hur det uppfattas. Ej heller vilket starkt stöd undertecknad har .Centern är också nedslagna. Det blev precis som jag skrev innan valet att vi kommer att stärka oss ytterligare på landsbygden. Det blev på Centerns bekostnad. Något för dem att begrunda. Kampanjen om kjellskatt var helt befängd. Konstigt att ingen i det partiet kunde stoppa spektaklet. Så till kommunalrådskandidat Bertil Jonsson (m). Han blev utsedd till oppositionsråd såg jag. Innan detta skall ske vore det bra om vi fick slutdiskutera om vi skall ha något oppositionsråd i Lidköping. Nuvarande Carin Lexmon har kostat skattebetalarna över 10 miljoner,till ingen nytta alls. Det är något att debattera,skall vi ha det så ? 10 miljoner är väldigt mycket pengar. Innan valet spenderade kommunen hundratusen kronor på att finna en framtida politisk organisation. Det hela slutade med ett haveri i kommunfullmäktige där oppositionen ville ha mer pengar för att opponera. Att kommunen skall ledas på samma sätt som för 45 år sedan tyckte man var självklart. Givetvis kan vi inte ha det på detta sättet utan jag och vi ämnar ta upp frågan igen. Enligt min uppfattning räcker det med ett oppositionsråd på halvtid. Mer är det inte att göra. Sedan kan vi ge något mer pengar till KS.au,s ledamöter samt ett halvtidsråd att leda och styra kommunen i de viktiga framtidsfrågorna.Miljö-Klimat-Brottsförebyggande-Funktionsnedsatta-Demokrati och Folkhälsa. I USA hade jag möte med Mayor Larry Morrissey -Rockford,Illinios.Till vänster.Till höger står Chairman Scott Kristianssen.Han är ordförande för Winnebago County. Vi har ett samarbetsavtal med Rockford och det andra syftet med att åka till USA var att samtala om detta avtal.Vad som gjorts,resultat och framtid. Vi bestämde att båda parterna skulle behandla frågan och sedan ses i Göteborg om en månad. Då kommer nämligen Mark Podemski till E-days i GBG. Mark är VD för Rockfords näringslivsbolag. Även tills nyligen vart ordförande i Svensk_Amerikanska handelskammaren i Chicago.Rockford är ju grannkommun mer eller mindre med Chicago..


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Jag kan bara hålla med Lennart!

Anna Kelemen Ejstes - 13 oktober 2010 00:00

Hej. Varför inte byta ut opposionsrådet funktion till en socialdemokratisk partisekreterar som kompleterar kommunalrådets funktionella uppgifter och som ersättare vid speciella tillfälle. Med så stor övervikt i röstetal är det en trovärdig possitionering av de politiska ställnigstagande som gynnar medborgarnas behov efter vad de röstat på. Den politiska trovärdigheten gynnas den som Du framför allt aktivt har skapart för framtidsstaden Lidklöping, stadens medborgare och besökare. Den som vunnit valet är logiskt den som regerar vidare med enhetligt trovärdig politik utan oppsitionens omöjliga uppgift att ställföreträda med en någon annans poltik.Så enkelt är det för allas bästa.
Hälsning lennart.a.

lennart.a. - 12 oktober 2010 00:00