Bloggmeny

Länstyrelsen samt Dansfesten.

lördag, 28 april 2007 02:54, Politik

Idag har jag haft möte med länsstyrelsen ang krisberedskap,viktigt men rätt trist ämne avseende organisation,Frida vår säkerhetschef är intresserad och gör ett bra jobb.Sedan var det Folkhälsoråd,ännu ett viktigt ämne men samma här: ingen höjdare i rolighet. Elizabeth gör också ett gott arbete som ansvarig. Näh.. det var ikväll det blev betydligt roligare.Dansgala i Parken i dagarna två och jag var nere o kollade på evenemanget.Spotnicks spelade tillsammans med Flamingokvintetten på Parketten.Inne på Rotundan spelade KingBees från Skövde numera förstärkt med Inger Nordström. Inger berättade att man planerar en krogshow på Parketten i Oktober i regi Vin o pimpinella.Sedan blir det också julshow med Rhinestone band. Nu spelade Inger även med Kingbees och man har gett ut en singel ihop. Sedan var det dax att lyssna på legendariska The Spotnicks-jag vet inte vad som driver dem till Lidköping för att spela inför 150 visserligen entusiastiska fans men ändå...ja bört i bak dansade väl 50 personer till. Tidigt 60 tal var Spotnicks riktigt stora och de första svenska populärmusikexportörerna.Spotnicks var världsberömda och i Japan var man hur stora som helst.Totalt minst 18 miljoner plattor sålda.Gitarr banden med hårdstämda strängar var The Shadows från England och The Ventures från USA. Nu snart 50 senare spelade man i Parketten. Bo Winberg 68 år,spelar Amapola.Bo har som enda medlem aldrig svikit Spotnicks utan spelat sen 1958.ja redan 1957 men då hette man nåt annat. Bob Lander en annan legendar. Kommer att skriva mer om Spotnicks också under The Politicians blog senare. Iallafall spelade de som gudar inom sin genre. Vilka proffs och vilken rutin.Gunget i några låtar och deras egna hits var världsklass.sen åstadkom de en del som var sämre men vad kan man begära i Lidköping inför några få.De spelade i en klass för sej,det räcker. Kenneth som är Spotnick fan hade jag med mej.Här med Sören Johansson. Båda skickar en vårhälsning till Sörens bror i Thailand. Kenneth en särskild hälsning som jag instämmer i till Roger (Töta) Johansson som numera bor där. Här har vi en annan legendar.Hasse Carlsson,sångare i Flamingokvintetten.De bildades 1960 i Partille. Här har vi de två andra som fortfarande är kvar av originalet.Basisten Dennis Janebrink samt Bjarne Lundqvist.Bjarne spelade bl.a med Streaplers i 35 år men har återgått till Flamingo. Jaa tiden går,Jag var inte där för att dansa men visst blev det nostalgiskt-när dansbands eran startade på 70 talet kunde man inte undgå Flamingo.Jag blev uppbjuden och mindes danser med just Flamingo från 70 talets början,så det var 35 år sedan.Då ungdomar,nu snart pensionärer.Jag fick också en tår i ögat av att lyssna på några av Spotnicks gitarrlåtar från tidigt 60 tal,på något sätt symboliserde de hela livet komprimerat för mej.Från ungdom till ålderns höst,allt inbakat i musik.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*