Bloggmeny

Länder faller....

onsdag, 29 oktober 2008 14:16, Politik

Är involverad i en konstig diskussion att krisen startade i våras och att kommunen ej skulle byggt någon hall.Hallen är inget kortsiktigt bygge utan den skall stå där i många år över årtionden av konjunktursvackor och kriser. I våras såg vi avmattning av högkonjunkturen men givetvis inte den kris vi har nu efter Lehman bankens fall.Island som stat har i princip gått i konkurs även om en stat inte kan det. Ungern /av alla/ begärde igår akut krishjälp av EU. Ukraina har det svårt.Vitryssland akut krishjälp från Ryssland.Flera svenska banker har i princip agerat nationalbanker i Baltikum. Hur det skall gå nu lär vi får se. Men dyrt kommer det att bli för svenska folket. Min syster hade en bra kommentar avseende högerpolitiken och Moderater i synnerhet. Man pläderar för enskild frihet,man vill inte betala skatt,man är girig på andra på samhällets bekostnad. När de själva orsakat kriser de inte kan hantera så står man där hos skattebetalarna och vill att de skall betala. Då duger kollektivet och det system man så föraktar. Imorron är det krismöte i Vara som jag återkommer till. Idag har jag vart på företagsbesök hos Willys. Lasse Nordh som är butikschef tog emot. Man har ca 50 anställda och omsätter över 200 miljoner. Willys går jättebra över hela landet och planerar att gå förbi KF som är tvåa efter ICA. Willys kommer trots att man byggde om butiken i Lidköping att bygga om den igen framöver. På willys sitter Gunnar Sundberg varje dag o samlar in underskrifter emot våldet i samhället.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

"När de själva orsakat kriser de inte kan hantera så står man där hos skattebetalarna och vill att de skall betala." Vilka kriser åsyftar du då? Eller var det ett allmänt gnäll?

Nisse Hult - 03 november 2008 00:00

Nisse Hult har som vanligt väldigt svårt att skilja på äpple och päron. "Vem är det som gått in och stöttat...osv". Ja just det, gått in och stöttat ett gäng finanshajar som annars aldrig vill ha nån inblandning eller insyn i sina skumraskaffärer. Att NH därefter hoppar på Mona Sahlin och hennes velande må så vara men det hörde väl inte riktigt till ämnet eller hur....?

Ronny Carlsson - 01 november 2008 00:00

Vart har jag påstått att det är regeringen som har orsakat finanskrisen ??
Anders Borg fick en fråga hur regeringen tä nker lösa krisen inom fordonsindustrin,,,
svaret var att vi sänker ju skatterna....
verkligen ett bra svar...ler..
Iövrigt har man bara hängt på EU och pumpat in de pengar som EU krävt....

kjell hedvall - 01 november 2008 00:00

Är det regeringen som har orsakat finanskrisen? Annars får du förklara vilka kriser de har orsakat som de inte kan hantera? Vem är det som har gått in och stöttat finansmarknaden med ofantliga antal miljarder? När de har visat handlingskraft och agerat ansvarsfullt vad har oppositionen gjort då? Kastat sand i sandlådan och tvistat om vem som ska få vara med och leka? Miljöpartiet får vara med och leka men inte vänstern...! Tappat 6% i senaste opinionsundersökningen!! Mera såna utspel från ordförande Mona!

Nisse Hult - 31 oktober 2008 00:00

Hej Kjell

Hälsa din syster och tacka, vi har precis samma tankar vad gäller den ekonomiska krisen. Det är inte förrän fordringsägarna står utanför dörren som marknadsekonomerna erkänner att plånboken är tom och ber om hjälp.

Som tur är har ju vi andra skattebetalare några kronor kvar så vi kan få finanshajarna på benen igen, tills nästa gång de gråtfärdiga står med bidragshåven i näven.

Ha en bra helg

Ronny Carlsson - 30 oktober 2008 00:00