Bloggmeny

Labour day- 1 maj. Arbetarerörelsens dag.

torsdag, 01 maj 2008 18:02, Politik

1 maj. Firades i år traditionsenligt. Det är inte som förr då stora skaror samlades.Visst kan man diskutera formerna eftersom de hör till 1900 talet. Fast än så länge drar det folk. 200 personer hade kommit till Folkets Park. Kunde givetvis vara fler men trots allt, vilket annat parti eller rörelse hade samlat 200 personer. På sjuttio och åttiotalet var det över 1000 personer som demonstrerade första maj i Lidköping. Då hade vi inte makten. Idag har vi makten.Vi har nått målet att styra i Lidköping. Kenneth Lundell hälsade välkommen..


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Vad jag vet hade vi inten konflikt med sjuksköterskorna under den tid du åsyftar.
Man var tydligen nöjda med sina avtal.
Konflikten är NU.
Vi har en usel borgerlig regering som dessutom släppt iväg inflationen så att vi är farligt nära en reallönesänkning..

kjell hedvall - 02 maj 2008 00:00

Att sjuksköterskorna har varit nöjda med sina löner tidigare är ett hån mot dem ! Däremot så har du rätt i att det inte har gått så långt som till en konflikt förrän nu. Så jag vidhåller att det var ynkligt att samla poäng på sjuksköterskorna.

När det gäller finanspolitiken så håller jag med dig helt och hållet, jag anser att vi redan nu har en reallönesänkning trots jobbavdrag och dylikt.

Peter - 02 maj 2008 00:00

Hej !

Tack för den goda ölen på Harrys:D(Madde hälsar) och det är just därför jag skriver då jag denna stora dag för arbetarrörelsen vill önska er lycka till framöver i ert politiska värv och jag ser en god framtid i det sammarbetet vi i Mp har med er och förhoppningsvis även på den natinella arenan framöver. Vi har absolut inte råd med 4,a år till av ihålig Allianspolitik som kontinuerligt undergräver välfärden för alla utan vill ge den till de som kan roffa till sig den ! Så skål för det grön/röda eller från eran utgångspunkt röd/gröna samverkan i Lidköping i dag och framöver samt att det även blir så på den nationella arenan !

Göran (Mp)

Göran Larsson - 01 maj 2008 00:00

Din partiledare sade i tv att hon skulle tala om regeringen som hellre sänker skatten än ger sjuksköterskorna de löner de förtjänar.

Sossarna har varit i regeringsställning i tolv år utan att ha månat tidigare om sjuksköterskornas löner...

Det är riktigt ynkligt att försöka samla sådana poäng !

Peter - 01 maj 2008 00:00