Bloggmeny

Kreativ dag och vart tar lunchätarna vägen nu??

onsdag, 15 oktober 2008 21:36, Politik

Idag har det varit en synnerlig kreativ dag. Lidköping är en fantastisk stad med alla duktiga och trevliga entreprenörer. Jag har träffat företagare i stort sett hela dagen som velat informera och även ha stöd för olika utvecklings och affärsidéer.Lidköping utvecklas trots s,k kris. Något man kan fundera på är vart lunchätarna skall vara i Lidköping. Nu öppnar visserligen Strands matsalar nere i Skrapan på Rörstrands Center (Nu fick nu nya begrepp att lära in..ler) men i centrum har det skett förändringar. I våras kunde man välja både på Harrys,Eddies/Delicious och Stures för lunch.Gemensamt hade de väl ca 400 gäster.. Idag har man slutat med lunch eller lagt ned. Undrar just vart deras gäster tagit vägen ? Jag tycker dock det är märkligt att man inte kan få ekonomi på det hela...Man får väl höja priset..Har man bra mat så är väl en hundralapp inte att ta i. I storstäderna betalar man gladeligen 130 till 150 kr.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Kjell har helt rätt i allt han säger om mat. Tyvärr lär man barnen i skolan idag att uppskatta fabriksmat från någon stor matfabrik. Lagat helt utan omsorg och kvalitét.
De flesta "restauranger" i Lisch köper även de in denna mat och smackar ut på lunchen. Därav priset runt 70:-. Då kan man få det att gå ihop...struntar man sedan i att använda kassaapparaten varannangång...har man affär:-(...Vill man laga mat med bra produkter som förädlas i restaurangen är 100:- breakeven. Tyvärr håller matkulturen helt på arr försvinna. Lischborna är ett fläskfilé och varm bearnaisesås och gratäng älskande folkslag...patetiskt...skärpning...Tyvärr finns det inte en enda krog i stan numera som kan leverera kvalitét. Pirum försöker och det ska de ha en eloge för...puss

TG - 18 oktober 2008 00:00

Givetvis äter jag med jämna mellan den mat som kommunen framställer.
Detta för att vara uppdaterad när kritik kommer.
Den mat som produceras till de äldre genom det syrefria förpackningssystemet äter jag gärna.
I jämförelse med vad man kan köpa i frysdiskarna håller maten hög kvalité med god smak.
Iövrigt var 100 kronors inlägget ett belopp som tydligen behövs för att gå runt ekonomiskt om man vill bedriva vit verksamhet.
Med det vill jag inte säga att övriga restauranger är helt eller delvis svarta i Lidköping.De kan tjäna pengar kvällstid då prisena är högre. ´Men problemet finns.

Kjell Hedvall - 17 oktober 2008 00:00

Inte skall kområd äta junkfood (usa-insp.). Nej du kan väl som andra kommunalt anställda få äta en närande och välkomponerad lunch, näringsbalanserad för högstadium och gymnasium. Det borde väl vara en bra PR-grej dessutom. Luncher i de prisklasser som du nämner är väl mer för borgarbrackor. Du kan nog också få möjlighet att äta de äldres kost på någon dagcentral och passa på att krama om någon rollatorbunden dam att publicera på din sida.
Allt gott önskas dej - men inte åka räkmacka varje dag.:D

förr örn, nu uv - 17 oktober 2008 00:00

Jaadu Kjell. Vi äter på Loftet, Trivselbaren, Lenas Café, Hej Sushi, Madonna, Magnus Gabriel osv osv. Slår du på hitta.se hittar du 49 "restauranger" i Lidköping. Överetablering är ett ord som osökt dyker upp och propagerar du för en höjning av lunchpriset till 100:- lär nog fler sakna sina lunchgäster. Men det kanske är rena affärslunchställen du vill ha?

Ulf - 16 oktober 2008 00:00

Vill man missförstå så vill man,,,,
Det var det jag skrev att för att bibehålla ett bra matställe så får man ta ut en hundralapp.
Jag skrev inte att 150 kr är ok för en lunch-jag skrev 100 kr.
De matställen som Uffe räknar upp serverar väl inte det jag kallar för lunch...
Det är till och med långt från det jag och Ronny åt på Sandvik för många år sedan...

kjell hedvall - 16 oktober 2008 00:00

Sedan 14 år tillbaka har matlagning varit mitt stora intresse hemma. Svensk husmanskost står högt i kurs hos mig. Den mat som serveras på de flesta restauranger i Lidköping kallar jag för Junkfood. Som ordförande i folkhälsokommiten försökar jag äta nyttig och god mat.
Vill till och med påstå att skolmaten är bättre än vad de flesta restauranger presterar.

kjell hedvall - 16 oktober 2008 00:00

Hej igen Kjell

Vi har tydligen lite olika krav på detta med lunch. Jag äter ofta på bl.a. Magnus Gabriel, Lidans Grill, Loftet och Trivselbaren, Madonna, Milano och tycker deras luncher är alldeles utmärkta. Men det är klart, vi har ju skaffat oss lite olika (mat)vanor du och jag sen tiden vi arbetade på Sandvik. Än en gång Kjell, är det nånting det finns gott om i lilla Lischöping så är det matställen. Vem vet, kanske ser dig en dag smörjande kråset på Lidans Grill (ligger på Torggatan).
Fan tro´t!

Ha det bra, vi ses

Ronny Carlsson - 16 oktober 2008 00:00

Hej Kjell

Undrar varför du är så fruktansvärt dåligt uppdaterad i "din egen" stad. De matställen du räknar upp svarade trots allt bara för en del av lunchutbudet. Det finns vad jag vet minst femton-tjugo lunchserveringar i sta´n vilka utan tvekan räcker till för de som tidigare åt i gamlesta´n, men de kanske ligger för långt från kommunhuset?

Att du påpekar att storstadsborna "gladeligen" betalar 130-150 kronor för en lunch visar att du har aningen svårt att än en gång kliva ner från din höga "sittpinne". Med din lön förstår jag om 130-150 kronor är ok för en lunch men alla har ju inte kommunalrådslöner precis. Nä du Kjell, försök komma ner på jorden, det skulle gagna både dig själv och oss kommuninnevånare.

Ha en bra da´

Ronny Carlsson - 16 oktober 2008 00:00

Att höja lunchpriset till 100 kr vore att göra som Villa: Höja priset på en dålig produkt, vilket leder till mindre kunder/publik.

Satsa istället på en bättre produkt, när Stadt hade buffé så var det alltid fullt där på lunchen.

Peter - 16 oktober 2008 00:00