Bloggmeny

Köpcentra och Sparbanken Arena.

tisdag, 03 mars 2009 09:47, Politik

Jag fick en fråga angående utvecklingen på Änghagen med ett nytt köpcenter.Beslutet som togs på Kommunstyrelsen idag innebär att vi nu får ett område där vi kan erbjuda mark för koncepthandlare. Det kan vara en möbelbutik eller någon av alla de kedjor som finns och som vill etablera sej med en egen fastighet och varumärke. Ingen av dessa är intresserade av en centrumbutik på 100 kvm.Vi tycker inte vi kan säga nej till detta.Det är många arbetstillfällen som skapas. En Ikea etablering ger ca 1000 jobb som exempel. Jag var i Karlstad igår-Hade 2 timmar mellan två olika möten så jag bestämde mej för att luncha på Bergvik. Bergvik köpcenter har utvecklats till ett stort köpområde.Det finns en och annan som inte gillar köpcentra.Personligen är jag av annan uppfattning.Jag ser inget fel i ett planerat område med butiker som är gjorda för varor och kunder. I Lidköping har det varit ett tassande kring bevarandet av centrumhandeln.Jag anser att det lilla centrum vi har i Lidköping som i princip består av Gågatorna och några kvarter runt inte får några överlevnadsproblem även om vi skulle satsa på köpcentra. Jag ser framför mej ett expanderande Änghagen till förmån för handel som ersätter en tynande industriproduktion. Idag har kommunstyrelsen också behandlat vilken organisation vi skall ha för arenan. I den utredning som gjorts så ser vi att i övriga arenor i Sverige är det idrotten som dominerar totalt. 95 % av tiden nyttjas av den eller de sporter som arenan är byggd för. För min del var det inget nytt. Förslaget i Lidköping är att arenan läggs under Kultur o Fritid och går in i en omorganiserad förvaltning. Om detta är bra får vi behandla. Personligen skulle jag sett en annan lösning där även föreningsliv och privata intressenter var engagerade. Arenan är stor milt sagt... Det lär gå åt ett antal nya miljoner till inredning. Pengar som idag inte finns i någon kommunal budget. Vi beslutade i sista stund om en besparing på 10 miljoner på bygget. För 10 miljoner får man en hel del inredning.Men det får lösas över tid. Första bågen lades på i Tisdags - Nu kommer den ena takstolen efter den andra att monteras.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*