Bloggmeny

Kommunstyrelsen

tisdag, 20 november 2007 15:42, Politik

Idag har vi haft Kommunstyrelse.Det mesta som beslutades där har jag redan skrivit om. Stora investeringar i framtiden inom barn o skola samt äldreomsorgen. Hela tiden kommer det in kostnadsfördyringar. Elkostnaderna kommer att öka med tio miljoner kr nästa år för kommunen. Ett problem har dykt upp på Formakademien nere vid Rörstrand. Kraftigt fördyrade flyttkostnader i kombination med för få elever har gjort att ekonomin är dålig. Det är inte kommunen som äger utbildningsverksamheten kring porslin o keramik utan det gör "branchen". I denna finns det inga pengar så slutligen hamnar det hos mig. Nu beslöt kommunstyrelsen att som akutinsats gå in med 700.000 kr i lån. För 2008 behöver man ha mer pengar. Så frågan återkommer.Kompetens och utbildning är det fjärde benet i det nya "Rörstrand". Vi har mycket på gång bl.a ihop med Högskolan för design och konst i Göteborg. Givetvis kan vi inte lämna eleverna bara. Har man blivit ordförande på Axevalla kan man inte undgå att pröva på att bowla. Banans sportchef är delägare i Skara. Stilstudie..Jag slog två strikes.Hade säkert blivit en bra bowlare om jag börjat för 40 år sedan.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Elpriser: Många bäckar små. På försommaren när solen stod i zenit under flera dagar, så var gatubelysningen tänd dygnet runt i hela staden. Skulle kunna förstå om det varit så någon dag eller två, för att dess funktion skulle kontrolleras. Men inte kollar man belysningen en lördag och söndag.

Gick in till NLT på måndagen och lämnade en insändare avseende detta. De stod helt frågande, när jag sa att det var väl bara att ta två steg ut på gågatan och dess tvärgator och titta. Någon insändare sattes aldrig in.
De var väl rädda att mista inkomstkällan från kommunen om att alla, oavsett om de prenumererar eller inte, skall få NLT, den dag i månaden när era sidor finns inne. Detta lever de inte upp till iaf. Lycka till på travet. // Dan

Dan Lindahl - 20 november 2007 00:00

Någon kliar någon på ryggen som kliar någon på ryggen som... Lån ska ju också betalas tillbaka en dag?

VERITAS - 20 november 2007 00:00