Bloggmeny

Kommuninvest

söndag, 28 mars 2010 14:20, Politik

Jag var som sagt i Stockholm i torsdags.Kommunen har blivit medlem i något som heter Kommuninvest vilket har vuxit snabbt i finanskrisen spår.Här kan kommunerna få låna kapital när inga andra vill låna ut och beloppen vi talar om är miljarder.Årsstämman var på Berns salonger med ca 250 deltagare kombinerad med aktuella ämnen.Landets vice riksbankschef Lars Nyberg gästade.Jag blev vald till stämmans ordförande vilket var kul.Det hela gick bra och alla verkade nöjda. Temat för konferensen och även delvis Nybergs tal var Välfärden. Synnerligen intressant eftersom den svenska högern tagit sig an detta ord och med borgelig medias hjälp mer eller mindre annekterat ordet. Finns skäl och påminna att det svenska välfärdsamhället är sprungen ur arbetarerörelsens kamp för rättvisa,solidaritet och trygghet. Den svenska högern var aldrig intresserade av något välfärdsamhälle.Per Albin Hansson var den förste av arbetarerörelsens ledare som drog ut i striden för välfärd åt alla.Nu pratade den ene borgerlige efter den andre om välfärden på Berns podie. Slutklämmen med riksbankschefen blev dock magnifik ur idéologisk perspektiv.Han fick frågan från Alexandra Pascalido som intervjuade. Vad är välfärd för dej? Välfärd sa Lars Nyberg det är när jag och mina nära har det bra både ekonomiskt och att vi får vara friska. Där stannade högerns välfärd... Det är nämligen en djup skillnad mellan åsikten att välfärd är något för mej som är stark och rik och arbetarerörelsens idé om välfärd för ALLA. Här har vi en stor uppgift igen att berätta. Kampen för demokrati och rättvisa upphör aldrig. En annan betraktelse jag gjorde var ovanstående skylt. Här på landet i Skaraborg kan man få se skyltar som lyder Alkoholhaltiga drycker får ej medhavas.(in). i Stockholm får de inte tas ut...ler...


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*