Bloggmeny

Kolaffärer,klimat och flyg..

måndag, 08 februari 2010 17:05, Politik

Läste att Australien gör sin största exportaffär någonsin.Ett jättekontrakt på 445 miljarder kronor. 30 miljoner ton KOL skall köras till Kina. Denna skall förbrännas givetvis och bidra till växthuseffekten.Samtidigt som detta pågår debatterar vi i Lidköping att det inte är bra för klimatet att fyra små flygplan skall starta från Hovby. Jag vill påstå att denna påverkan på klimatet inte ens är mätbart och har inget att göra med klimatpolitik. Dessutom kom det glädjande besked igår att klimatfrågan är kraftigt överdriven av forskarna.Andra forskare kommer till andra slutsatser. Det enda vi vet är att vi inte vet.Givetvis skall vi i Sverige iallafall arbeta för resurshushållning och hållbar utveckling men vi skall inte överdriva med skrämselpropaganda. Sanningen är att vi i Sverige inte äger frågan även om vi svenskar tror att vi är något. Den haverade klimatkonferensen i Köpenhamn visade tydligt på att Sverige i framtiden måste vara ett rikt land för att ha råd med en aktiv miljöpolitik. Vi håller på och tittar på hur vi skall organisera de förvaltningar som är taxefinansierade i Lidköping. Har varit i Falun på studiebesök. Här är VD,n för Borlänge energi Anders Lindberg tillsammans med Torben Persson,Carin Lexmón och Hasse Andersson. Skall det bli bolag av Elnät,Va enheten och Renhållning är frågan. Sådana här skyltar kommer vi att få se i framtiden. Laddningsställe för elbilar. Kommer snart till Lidköping.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Nä, jag kör ingen biogasbil, jag har tyvärr inte råd att köpa en så ny bil, livet som egen företagare du vet ;-)

Men borde man inte, som politiker, eller som privatperson, se till allt man själv kan göra för miljön. Är det verkligen så att Socialdemokraterna i Lidköping går till val på att ni prioriterar eventuella turister mer än miljöfrågan?

Är det inte bättre att satsa på miljövänligare alternativ, som tåget, och försöka få hit miljövänliga turister istället?

PS! Kommentarerna här på bloggen är fel sorterade, med det nyaste först. DS!

Johan - 09 februari 2010 00:00

Vi är inte bättre än de sämsta.Vi är världsbäst i stort sett.Vi skall vara det också men ibland har vi tendens till politisk hysteri.
Klimatfrågan är komplex och det finns övertoner vad vi kan göra.Sanningen är att vi inte äger frågan.
Flygplansavgaser är givetvis små i förhållande till övriga förbränningsmotorer som de flesta kör omkring i.
Själv kör jag biogasbil..Gör du ??

kjell hedvall - 08 februari 2010 00:00

Vad är det du säger Kjell? Så länge vi är bättre än de sämsta så är vi bra nog? Så länge Kina sprutar ut gifter i atomsfären så gör det inget om flygplansavgaser landar i våra trädgårdar?

Är det den typen av retorik som du behöver för att lura dig själv? För någon annan lurar du inte!

Johan - 08 februari 2010 00:00