Bloggmeny

Klimatförändringarna och BWO

lördag, 17 november 2007 22:06, Politik

En av veckans nyheter var att vi svenskar skulle få flyga en gång vart femtonde år om vi skulle följa miljömålen. Det verkar som om vi skall ta på oss allt ansvar på denna jord medans stora delar av världen antingen inte vet något eller inte bryr sig. Utvecklingen i Asien med alla dessa tusentalsmiljoner människor gör frågeställningen något mer svår. Vad vi gör i Sverige ur miljösynpunkt är tämligen meningslöst sett ur ett globalt perspektiv om man inte bryr sig i Kina. Sedan har vi naturligtvis ett eget ansvar att göra vårt när vi har kunskapen. Frågan om Arenan blev ur demokratisk synpunkt det största vi haft att debattera i Lidköping sedan Rörstrandsledens tillkomst. Det är bra att människor engageras. Många kloka synpunkter kommer fram. Däremot har jag svårt att förstå vissa klagoskrik från bandyintresserade... Vi talar om en lek..Man kan tro det gällde liv eller död. Igår spelade BWO på Harrys. Som vanligt...ler..tog jag kanonbilder.... Martin Rolinski.sångare i BWO. Jag lägger in fler bilder på bildgalleriorna.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Vill här bemöta Gunnar Karlqvists kommentar av din blogg.

Om inte jag är fel ute, så förekommer hästsport i OS och andra tävl.
Trav är väl hästsport.
Om herr Karlqvist anser att det är djurplågeri om hästarna piskas på ett regelmässigt sätt, (finns naturligtvis undantag. Ingen regel utan undantag)
Vad har då herr Karlkqist för åsikt om när det sätts taggar på hinder, m.m., som skall få hästarna att hoppa högre i Tävlingarna.

Herr Karlqvist verkar ju ett visst intresse av idrott och då där även djur deltar. Skall man då inte få ha tävlingar med några djur?
Väntar otåligt på svar från Her K., om Kjell tillåter det. Trots allt han som bestämmer över sin sida. Detta är inte fria ord i NLT, för då skulle du fått dina fiskar varma. // Dan, travintresserad.

Dan Lindahl - 19 november 2007 00:00

Hej Kjell! Du skriver "Däremot har jag svårt att förstå vissa klagoskrik från bandyintresserade..."
Tja, det är inte lätt att förstå alla. En del tycker till och med att trav kan klassas som idrott och vara intressant^o) och det är ju mycket besynnerligt. MVH Gunnar Karlqvist

Gunnar Karlqvist - 18 november 2007 00:00

Nej Kjell, bandy och många idrotter är blodigt allvar. Ett ställföreträdande krig där främst män får avreagera sig mot en yttre fiende. Senast jag var på bandy var en av linjedomarna från Grästorp och blåste frislag för bortalaget. En man intill mig vrålade "DRA ÅT HELVETE MED DIG, DIN DJÄVLA GRÄSTORPS-BONNJÄVEL". Till denna värld ska vi fostra våra "unga talanger och blivande iskrigare", till polisbevakade "högriskmatcher" och annat som hör arenaidrotten till. Lidköpings satsningar på idrott påminner snart om en bananrepubliks buget med militärkostnader i topp. Men där är det väl också männens behov som får styra, kan jag tro....

AGG - 18 november 2007 00:00