Bloggmeny

Klaipeda -Bröllopstaden,men Lidköping då.

torsdag, 21 juli 2011 22:52, Politik

Palanga ligger i staden Klaipeda.Så här står det att läsa:

Klaipėda, ty. Memel, är en stad i västra Litauen.
    Staden, som har 183 433 (2009.01) invånare, är en viktig hamnstad sedan medeltiden. Överhöghet över staden har växlat åtskilliga gånger under de senaste 1 000 åren. Klaipėda har tidvis tillhört bland andra Tyska orden, Sverige, Ryssland, Tyskland och Sovjetunionen.
    Staden är belägen vid Östersjön vid inloppet till Kuriska sjön. Klaipėda har färjeförbindelser med Tyskland, Sverige och Danmark och ca 25 km norr om staden, utanför Palanga (Litauens främsta badort), finns också ett flygfält med dagliga förbindelser med utlandet.
    Historia [redigera]
    Litauen intog staden år 1923 som innan dess var tysk. Tyskland tog senare tillbaka Memel år 1939 under Hitlers styre. De hade staden till år 1945 den intogs av Sovjetunionen.
    Klaipėda har åtskilliga gånger genom historien utsatts för bränder (främst förorsakade av främmande trupper), men fortfarande finns i staden en gammal stadsdel med korsvirkeshus.

 

Möhippa har de även i Litauen. Syns att vi hängt samman i historien.

 

Klaipeda är bröllopsstadenDestinationsbolaget har kört ett projekt i 2 år att profilera Lidköping som bröllopsstaden

 

Man har en bro som leder till gamla staden.Där bär brudgummen sin brud över bron.

Efter bröllopet fästes det ett hänglås bron för att symbolisera evig sammanhållning.

 

Givetvis kan man åka i ett snyggt ekipage.  

Vårt bröllops arbete har skett inom ramen att öka besöksnäringen i Lidköping. Turism ingår i besöksnäring och jag blev förvånad för två

veckor sedan hur turister vi hade i stan. Lidköpingsborna åker ifrån Lidköping sommaren.Tidigare var det dött men för 15 år sedan hände det något.

Turisterna kom till Lidköping. Satsningen Kronocampingen bidrog. Jag frågade runt innan jag åkte till Litauen och fick det bekräftat det är dött i Lidköping.

Var är turisterna.?? - Nu är jag tillbaka i Lisch och ser att det ökat något men vi är långt ifrån målet att vi skall öka kraftigt.

 

  


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Posts like this bgrihten up my day. Thanks for taking the time.

Bella - 26 augusti 2011 08:08

Lidköping verkar fint, men tråkigt.

bloggare på icedaniel.se - 07 augusti 2011 19:37

Visst är stan tom, helt tom på turister! Vad konstigt det känns!
För det har blivit mycket sämre än tidigare år! Det märkliga är oxå att man finner semesterstängda butiker! Skall vi ha ett levande centrum börjar det väl med de som är livs är en, handlarna!

Radikala åtgärder måste till i framtiden! Frågan är om man på turistbolage är inne på fel spår???

Jörgen Larsson - 26 juli 2011 21:25