Bloggmeny

Keskemeth

onsdag, 07 oktober 2009 21:54, Politik

Det har blivit några hektiska veckor av internationellt arbete.När jag såg planeringen funderade jag på att avstå något. Sen bestämde jag att om jag nu varit kommunalråd i 15 år så kan man testa organisationen genom att ge sig iväg.Det har jag gjort. Först USA med hushållningssällskapet.Sedan Bio Energy days,visserligen hemma men med full uppmärksamhet emot 25 amerikanska affärsmän.Nu är jag i Ungern och Swedish-Hungarian Entreprenurial days.Femtio Svenskar flyger ner till Keskemeth. Här har åttio Ungrare anmält sig för att finna former för handel och företagande.Som ni förstår handlar allt om att skapa jobb och utveckling. Då kan man lugnt överlämna andra frågor några veckor till alla andra i Lidköpingspolitiken och se att det fungerar.Givetvis visste jag det.Men det er kul o testa i praktiken.Här i Keskemeth skall det vara en stor flygövning mellan Sverige o Ungern med JAS 39 Gripen.90 militärer är här samtidigt.Der var så det började mellan de två Gripen städerna.Nu har det dessutom övergått till Svensk-Ungerska handelsdagar. Imorron håller jag ett anförande på konferensen som kommer att handla om hållbar tillväxt. I en tid som präglas av finanskris,jobbkris och klimat kris. Här är jag med borgmästaren,,min kollega..i Kescemeth. Gabor Zombor--också medlem i det Ungerska parlamentet. I Kescemeth har de en rätt så imponerande sessionsal..


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Allt som du/ni gör där nere i Ungern/Kecskemét, är kanon bra! Förre eller senare ger resultat.Jag hoppas verkligen att jag kan bidra med mina 32 års erfarenhet i Ungern som marknadsförare/koordinator/tolk och översättare som har haft eget företag i både länder.Det finns säkert många företagare som vill gärna kommunicera i sitt eget språk och undvika missförstånd.Veldigt spännd och hoppfull, önskar alla lycka till alla deltagare!:D

Anna K. Ejstes - 08 oktober 2009 00:00