Bloggmeny

Kenya - Carina har uppdaterat från Georgien.

måndag, 07 januari 2008 14:13, Politik

Det kommer hela tiden upp nya oroshärdar på vår jord. Å andra sidan har vi aldrig haft en sån fredlig värld som vi har idag. Mediebevakningen numera från jorden alla hörn kan få oss att tro att det krigas mycket men så är inte fallet.Inga stora krig pågår. Nu var det Kenya i ÖstAfrika som drabbats av oroligheter och dödsfall efter ett presidentsval som anses vara "riggat.Jag har många vänner i Kenya och pratar i stort sett varje dag med någon där.Kenya är en engelsk koloni och anses vara föredömet och den starkaste nationen i Östra Afrika.Västvärldens olika "kontor" för bistånd o humanitär utveckling är koncentrerad till Nairobi och många storföretag. Nairobi är en modern affärsstad. Fast rikedomen är blandad med stor fattigdom. Jag har varit där och lärt mig mycket om livet och världen.Jag har åkt runt på den Kenyanska landsbygden och sett och upplevt det mesta.Blogen medger inte långa utlägg men jag följer utvecklingen och hoppas att man fixar stabiliteten och en demokratisk utveckling utan våld.I grunden handlar det som vanligt om brist på utbildning,fattigdom,korruption,stam o klantänkande. Viss mått av religion och kultur.Kolonialismen som sitter kvar i Afrika samt naturligtvis kapitalets önskan att fortsätta och tjäna pengar. I Kenya läser man NLT...ler..


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*