Bloggmeny

Järpås -Tun och Hällekis.

söndag, 04 september 2011 20:22, Politik

Kan inte precis påstå att jag hittat tillbaka till mitt aktiva blogliv som ni säkert märkt. Jag har suttit nätterna och skrivit i fem år nu.

Letade efter en avstressad Hedvall hela semestern och den kom senare än någonsin.Normalt efter 2 veckor.Nu kom den efter fyra veckor.

Har försökt vara kvar där.Igår lördag var det en aktiviteter hela dagen och natt.Började i Järpås förmiddagen med Järpås dagen.

En dag jag föreslog i Järpåsrådet för att lyfta fram bygden,stärka identiteten,höja attraktiviteten och stimulera engagemang.

Engagemanget har vart stort och ett gediget och ambitiöst  program med hela 24 öppna verksamheter.

Jag hann inte med alla.Men Järpås dagen har kommit för att stanna. Järpås skall utvecklas...nu skall vi bygga en spontanidrottsplats.

Ett av de bästa inslagen var när nästan 30 äldre/äldre från Björkhaga fick cruisa i Järpås och äta våfflor med kaffe i bögdegårn.

 Rollatorerna fick plats lätt och alla hjälpte till att lyfta i och ur om det behövdes.

 

Glada pensionärer åker tillbaka till Björkhaga.

 Alla företag hade öppet hus - Lars Engblom visar sitt mästerverk som har stor efterfrågan men inte säljs. Ännu..Måste testa färdigt först.

Undrar vad byggnadsnämden säger om jag vill ställa en sådan min gård i De la Gardiestaden..Värmer lätt upp mina hus.

Efter Järpås  åkte jag till Tun för att inviga Tuns lanthandel. Ny ägare,nytt namn, Är kommunens sista lanthandel av gammalt snitt.

 

Elisabeth Olofsson har drivit Bettans livs i tjugo år. Jag tycker att det är viktigt med en butik i Tun vi har stöttat.

Nu tar Bo Westman över.Bo kommer från Flen och driver idag en lanthandel i Sparreholm.Ser väl det som en utmaning att utveckla en lanthandel i Tun.

Bara o önska lycka till.

 

Sedan åkte jag direkt till Hällekis och Götene arberarekommuns 100 års jubileum. Arbetarekommunen bildades för att bekämpa fattigdomen.

I det ingick att skapa jobb - Arbete åt allaGäller än.

 

Kl 21.30 började The Politicians spela Carinas kök och bar i Hällekis..Var hemma kl .0.2.00.Händelserik dag.

 

 

 


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*