Bloggmeny

Jag kom fram till Stockholm till slut...

torsdag, 25 februari 2010 17:43, Politik

Samhället blir mer och mer sårbart i takt med att det skärs ned beroende på kostnadsjakt samt en inställning att vi inte kan ha resurser vid extraordinära tillfällen.Sitter på Centralen i Stockholm och här är det många inställda tåg.Visst är det extremväder men det är också så att det skärs ner på underhåll och service. Läser en åsikt i GP att det inte är snön som stoppar tågen i Hallsberg.Det finns 200 växlar där som tidigare skötts av 60 personer.Nu har man sparat så det är 4 som skall sköta detta.Självklart blir det problem när det blir extraordinärt och man inte har planerat för det. När växlarna sköttes manuellt fanns det också personal att ta bort snö. Så här ser det ut. Fick åka redan 6.20 imorse eftersom de andra tågen var inställda.Mitt tåg blev 45 min sent. Nu får jag de om jag kommer hem. Här sitter jag och väntar på en trasig träbänk.Ribborna har lossnat och ingen verkar bry sig om underhåll här heller. Det så omhuldade kvalitetsarbetet verkar många ha glömt i Sverige.Det gäller att spara och att tjäna pengar. Läser om de som satt fast i ett X 2000 tåg i Hallsberg i 13 timmar utan att toiletterna fungerade och inget att äta eller dricka. De fick inte lämna tåget.Skall vi ha ett sådant samhälle??


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*