Bloggmeny

jag är i georgien som valövervakare

söndag, 06 januari 2008 13:06, Kjells Funderingar

Det är presidentval idag i Georgien.En stat i det forna Sovjetunionen.Demokratin är inte så välutvecklad och det pratas alltid om "riggade val" i flera av de nya staterna i det forna Sovjetimperiet. Carina har skickat två bilder via mobiltelefonen:Idag har vi träffat i stort sett alla kandidaterna inför presidentvalet i Georgien. Den enda som saknades var Patarkatsishvili en utav Georgiens rikaste män, som troligtvis befann sig i London. På bilden ser ni Saakashvili som varit president sedan 1994 och då fick 96% av rösterna. Han har också varit med i Europarådet, där jag stött på honom tidigare. En presidentvalskandidat till. Denna gång från oppositionen, närmare bestämt Natelashvili, som representerar Labour party. Det är sju kandidater varav en är kvinna. Tidigt söndagmorgon bär det av för valövervakning i Gori, Stalins födelsestad.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*