Bloggmeny

Inget till Skaraborg

söndag, 18 april 2010 09:27, Politik

Alliansen tog till rejält och drog till med väg o tåg investeringar för 500 miljarder.Äntligen tänkte jag kan det komma nån miljard till Skaraborg.Men icke då. Trots självsäkra uttalanden från moderaten Cecilia Widegren så finns inte Skaraborg i Stockholm. Rösta på oss sa Cecilia så skall vägpolitiken ändras. Pyttsan..Blev inget mer än några korta sträckor där kommunernas skattebetalare får betala.Sedan gör de ett stort nummer att det skall bli motorväg upp till Alingsås.Fyrfältsvägen från Alingsås ser jag som en bra väg.Det är mellan Vårgårda och Alingsås det är stora svårigheter och enligt min uppfattning är det där pengarna skulle lagts.Nu kommer denna sträcka fylld med fartkameror,hög trafik och olyckor permanentas i min livstid.De borgerliga riksdagsledamöterna från Skaraborg har inte gjort ett skit för Skaraborg på ren svenska.Nu permanentas vår dåliga infrastruktur i 25 år. För Lidköpings del får vi lämna tankarna på E 20 som en viktig länk västerut och istället inrikta allt arbete på väg 44 till Trollhättan för att därifrån nå Göteborg.Sträckan är lika lång och med motorväg från Trollhättan. Att bygga vägar i Skaraborg är väldigt billigt i förhållande till alla de miljarder som nu skall plöjas ner i storstäderna.För en miljard av de 500 hade vi kunnat göra massor.Nu blir det inget. En motorväg mellan Skövde och Lidköping hade satt ordentlig fart på tillväxten i hela Skaraborg och gjort att vi fått ett arbetsmarknadsområde. Nu blir det inte så.Däremot såg jag att man börjat motorvägsbygge uppe i Enköping vilket innebär att det blir motorväg från Närke i vart fall till Stockholm. Själv åker jag biogas bil vilket gör att jag numera gärna tar bilen.Helt rent eller t.o.m så att min motor förbrukar koldioxid.Jag tankade i Mariestad och kontrolltankade i Örebro för att se hur mycket jag förbrukat.Plånboken kändes bra när jag såg att jag kör för 5.80 milen med biogas Volvo. En bild från mässan som var i Sparbankens Arena. Nybergs buss visade "Villa bussen". Dessutom gick den att köra in igenom porten...ler.. Vi får massor med beröm över arenan. Christer Martinsson känner på en Saab.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Vissa både på ena eller andra sidan går ej att övertyga.Sanningen med vägpolitiken är först och främst att det tar lång tid oavsett vem som styr.Det som hänt i Skaraborg har skett under Perssons tid.Motorvägsbygget mellan Skara och Varnhem beslutades då.Tyvärr bestämde alliansregeringen att avbryta bygget i Axevalla när nästa etapp bygge skulle gå igång.


kjell.hedvall - 26 april 2010 00:00

Men vad gjorde Regeringen Persson 1996-2006 för skaraborg? Vilka miljarder satsade den regeringen för bättre vägar i vårt område? Det först under Reinfeldts regering som jag märkt förändringar här i skaraborg. Det är också den regeringen som kommer få min röst till hösten.

Inget till Skaraborg är rubriken... det säger väl också lite om engagemanget från lokala politiker eller...? Klart att det går att påverka från lokalt håll om man orkar.

"..kasta inga stenar om du själv bor i en kåk byggd av glas..." (A.Robertsson)

Fredrik - 23 april 2010 00:00

Jag ville bara stödja din "ren" svenska, när du skriver att "De borgerliga riksdagsledamöterna från Skaraborg har inte gjort ett skit för Skaraborg på ren svenska.....".
:'(:(Sorgligt och beklagligt!

Anna Kelemen Ejstes - 18 april 2010 00:00