Bloggmeny

Idag var det en trevlig dag...

tisdag, 09 september 2008 23:53, Politik

Besökte både Rörstrands Center och Sockerbruket idag. Kände glädje och stolthet när jag senare begav mig till Axevalla.För 3 år sedan stod vi med två stora fastigheter som skulle bli tomma. Kommunen kunde vart passiv om det hade varit borgerligt styrt.Men vi tog tag i grejerna efter känt framgångsrecept samhälle/privat i samverkan-och vad bra det har blivit.Helt fantastiskt och se att ca 33.000 kvm på Rörstrand och 25.000 kvm på Sockerbruket i stort sett är uthyrt eller tingat. Att få vara med och skapa detta känns varmt i hjärtat. Utanför Sockerbruket växer resecentrum fram. Området är stekhett.Jag arbetar nu för ett polishus i kv Castor."Gamla siloområdet". Med parkeringsplan i tre/fyra våningar varav polisen tar två.Sedan kan huset växa på höjden.Högst upp kan vi ha bostäder för poliser och aspiranter.Förhoppningsvis några plan för icke poliser.Jag vet att man av säkerhetskäl vill ha igenbommat med staket men i detta fantastiska läge får vi nog hitta en kompromiss så att andra boende och gäster kan komma in i huset.Borde kunna gå med rätt planering i bygget. Nu har det blivit Café vid entrén på Sockerbruket. Mycket trevligt. Arbete pågår för fullt nere vid järnvägsstationen. Ni ser Vänerhamns kontor - Denna fastighet sparades efter att en gång i tiden tillhört Mjölkcentralen. Nu ägs den av Thunbolaget.Verksamheten ligger helt fel och borde med fördel flyttas ner till den aktiva delen av hamnen. Istället kan man även här bygga ett höghus. Fantastiskt med bostäder och hotell i detta läge. Med två höghus mittemot varandra med Lidan i mitten så får vi Twin Tower i Lidköping. Dessutom får vi Tower Bridge,ler.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Kan bara hålla med om att Rörstrandsområdet och sockerbruket har utvecklats bra utan att ta ställning till vems förtjänst det är.
Tänk om det hade gått lika bra att skapa ett område för något stort byggvaruhus eller varför inte Biltema, Max, Mio och Plantagen som istället valde Skövde som snabbt ställde ett stort område till förfogande. Dessutom kommer Claes Olsson att öppna i Skövde i höst.

Ja, jag är lite avundsjuk på Skövde, här i Lidköping har vi inte ens en järnhandel.

Peter - 10 september 2008 00:00

Hej Kjell, undrar bara vart visionerna om att Lidköpings centrum ska bevara sin "småstadskänsla" tog vägen. Den lär knappast infinna sig med en massa höghus i centrum eller hur?
Så till galenskapen att ev bygga ett polishus i "gamla siloområdet" och med bostäder ovanpå, har aldrig hört något så fånigt, det borde väl finnas en annan plats till ett polishus än på en av stans attraktivare "sjönära områden".
Nä Kjell, vi är många som fått nog av alla "högflygande" planer och visioner, ta och coola ner er lite.

Anette

Anette - 10 september 2008 00:00

Du har helt rätt, Lidköping lever och utvecklas i rätt riktning. Ett riktigt bra jobb! Tanken med Twin Tower låter lockande och Resecentrum kommer lyfta hela området tillsammans med ett "levande" Sockerbruk. :D

Johan H - 10 september 2008 00:00