Bloggmeny

Hovby flyg,,Köpcenter..

tisdag, 06 februari 2007 18:00, Politik

En härlig bild från Hovby airport.Två starka varumärken. Jula är nu etablerad med sitt affärsflyg o nybyggd hangar. British airways kärran är inköpt av West Air för ombyggnation.Detta gör man på Hovby,samt service och underhåll av West Airs stora flotta.West Air än nu Sveriges näst största flygbolag.Jag är ordförande för flygplatsbolaget och kan konstatera att det var bra att få WestAir till Lidköping.De blev utkörda på Karlstads flygplats.Totalt med allt på Hovby är det snart 100 arbetsplatser.Jag hoppas man expanderar med bygge av ny hangar och kontor snart.Det finns potential för flera affärer inom flygområdet som skulle ge mer jobb. Hovby är vid sidan av Landvetter den största flygplatsen i Västra Götaland.Inget reguljärflyg dock. Idag pratade vi om ett nytt köpcenter i Skararondellen. Skall bli intressant.Det är öppnat för en politisk oenighet.Fri konkurrens som jag verkar för är ej självklart.Alla Näringslivsorganisationer som pratar om fri konkurrens skulle höra deras medlemmars åsikter.Fri konkurrens är bra,,bara det inte gäller i Lidköping...ler.. Här är bilden rättvänd-äntligen har elverket lyckats få belysningen på körbron att fungera mer än tre dagar. Riktigt vackert numera.Det var naturligtvis "elverkschefen" själv Torben som hade rätt svar i tävlingen.Priset blir en enkel biljett med Västtrafik till Trolmens station.ler.....


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Gör Lidköping unikt!

Är det trevligt att åka till ett köpcentrum 3 kanske 5, 6 km utanför centrum? Hur tar man sig dit, jo i bil! Är det rätt väg att gå år 2007 när alla pratar om miljön?

Det jag läser i olika medier är bara om hur stor ekonomisk vinst man gör på ett nytt köpcentrum. Skaffa istället en vision. Där folk inte är bundna till bilen och där Lidköping kan gå sin egen väg. Ett köpcentrum utanför staden tillför inget nytt i den bemärkelsen, det är redan gjort. En viktig del som tappas bort i diskussionen är den rumsliga och arkitektoniska. Vad uppskattar folk i verkligheten? Vad är bra i det långa loppet? Vad är det som säger att det inte går att lösa stora delar av behoven i centrum? Fråga vilken arkitektbyrå som helst!

Ung utan bil / Johan - 07 februari 2007 00:00

Hej Kjell
Du om någon borde väl vet att det inte heter elverk längre utan elnät.Sedan vår det bra om du visste vad orsaken var att det inte fungerat tidigare.

Jan Abrahamsson - 06 februari 2007 00:00