Bloggmeny

Högskolan i Väst och Insead i Frankrike.

fredag, 02 november 2007 08:07, Politik

Igår var jag i Trollhättan och besökte Högskolan i Väst. Lidköpingsborna är lyckligt lottade som har tillgång till högskola både i Skövde och Trollhättan. Bara 45 minuter dit. Den nya samlade högskolan i Väst invigs i September nästa år. Men redan nu tar man nya lokaler i bruk. Samma arkitekt som ritat De la Gardie gymnasiet har ritat i Trollhättan. Nu skall Lidköping söka närmare samarbete med Högskolan i Väst. Jag blev flott mottagen igår och stämningen i jämförelse med det slutna och introverta i Skövde var påtaglig. Ordförande i Högskolan Väst är Jan Nygren. Här i samtal med Ingvar Johnsson f,d riksdagsled och Vänersborgs kommunalråd, Lars Göran Ljunggren. Givetvis så pratade jag bandyhall med Lars Göran och vi skall träffas för att se hur vi kan samarbeta. I Lidköping har vi Högskolan Online. I Trollhättan har man lärcenter. Samma sak ,olika namn. Här med två repr för lärcenter. Titi och Monica. Jag var som ni sett nere på Insead business school söder om Paris. När jag besökte högskolan igår fick jag se att Insead är rankad som Nr 2 i Europa som MBA utbildare -Management-Business-Administration.Kul att vi har samarbete i Lidköping med "The Top". Bara anrika London business school låg före. Lyssnade på Volvo Aeoros VD - Mycket intressant att höra om hur de utvecklar flygplanen för att nå miljömålen. 20 % viktreducering vilket gör att man nu minskar utsläppen betydligt. Flyget behövs i det framtida samhället och skall inte förbjudas- Därför var det exta kul att höra Staffan Zackrisson.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Vilken bra idé att samarbeta med Vänersborg kring bandyhall. Om vi bygger den någonstans i Lavad så får vi lika resvägar. Som till Vara konserthus ungefär. Vilka derbyn det kan bli. Allt till priset av "bara" en en arena...
Kul du tyckte det var "extra kul" att höra Staffan Zackrisson från Volvo Aero. Ska hälsa honom det när vi träffas nästa gång, han är ju gift med min syster....

Agne Gustafsson - 02 november 2007 00:00