Bloggmeny

Högkonjunktur -Hamnstaden och Arenan.

onsdag, 17 oktober 2007 00:34, Politik

Vi har under de senaste åren haft högkonjuktur i Sverige. Den börjar att mattas av och det är lite oroligt på flera marknader. I högkonjunkturer tjänar många mycket pengar som man sedan vill återinvestera. Allt försvinner i ett nafs när det börjar falla. Vi får se hur det går med alla planer.Min erfarenhet är att det mesta genomförs över tid fast många tycker det går för sakta. Bostäder kommer det absolut att bli i hamnstaden-Frågan är när och hur det skall se ut. Eftersom det är väldigt kostnadseffektivt att bygga höghus så tycker jag vi skall bygga några rejäla skrapor nedanför gjuteriet. Det blir ett billigare boende men i en mycket attraktiv miljö. I ett höghus kan man ha olika hyresrätt,bostadsrätt och äganderätt blandat.Äldreboende kan man ha på 3-4 plan som ett exempel.Utsikten blir fantastisk över Kinneviken. Debatten har nu tagit fart ordentligt avseende Arenan. En fråga som kommit upp är om det inte vore bättre att bygga en enklare hall typ Västerås Rocklunda som enbart är en resurs för Is sporterna. För de typ 100 miljoner som blir över kunde man bygga en konsert o konferens vid Framnäs. Kanske ingen dum idé.Synpunkter? Ännu en bild från konståkningen.Här är Lidköpings ungdomarna. Nere på Rörstrand händer det mycket.Jag kommer att skriva mer i nästa blog. Vill bara säga att det blir jättesnygga fasader som ni ser. All heder åt fastighetsägaren som gör ett bra jobb.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

AFAIC that's the best asnwer so far!

Latricia - 22 april 2011 21:17

Hej!

Hur gammal är du?

Du är ju ledande kommunalpolitiker och skriver i ett allvarligt och seriöst ärende.
Då skriver man väl inte ordet TYP så och så mycket, eller?
Tonåringar säger och skriver, TYP så.
Skärpning.
Korrekturläs innan publicering och använd vuxet språk, TYP.

//Språkkontrollanten

Dan Lindahl - 17 oktober 2007 00:00

Börja inte backa om hallen nu. Om en kulturhall skulle byggas vid Framnäs, vem skall stå för förlusterna den för med sig år efter år sen? Se på Varas konserthus som går back trots regionbidrag o.s.v.
Sedan tillkommer ytterligare trafikproblem till och från Framnäsområdet, lös dem först. Det borde finnas plats för kultur i samband med Hamnstadsprojektet om än då vid en senare tidpunkt. Bygg en kombinerad väg-järnvägstunnel under Lidan och riv Rörstrandsbron samt en höjning av vägen förbi gågatan ner mot Rörstrand, sen kanske man kan bygga ngn form av kultur vid Framnäs.
Kör de planer som redovisats med Hallen och Hamnstaden och börja inte hatta i elfte timmen!

Oven - 17 oktober 2007 00:00