Bloggmeny

Hemma nu-Får börja från början med Polen.

söndag, 19 juli 2009 00:21, Politik

Ja.som jag skrev så var det jättesvårt att vara connected från Ukraina.Jag har aldrig varit i ett rysktalande land.Eftersom Jalta varit ett av de mål jag velat besöka innan jag lägger fötterna i kistan var det dax nu.Att åka till Ukraina utan att tala ryska är ej att rekommendera.Farorna är många och kan utvecklas till ren livsfara eller ekonomisk skada.Jag hittade en biljett till hyggligt pris 2600 kr från Arlanda till Odessa med Lot Air.Lot är ett Polskt flygbolag. Jag blev rejält överraskad av vilken bra hemsida de har och hur lätt man kunde köpa en billig biljett direkt av dem.Nästa överraskning kom i Warsawa där jag skulle byta flygplan.Man har byggt nytt på flygplatsen Fredrik Chopin och upprustningen pågår för fullt.En rejält modern planlösning med mycket god information och service bjöd Polackerna på.Denna service är långt ifrån det man blir utsatt för på Arlanda.Det går bakåt för Sverige helt klart.På Arlanda har man i numera svensk ordning outsorcat det mesta. Ett välkänt svensk vaktbolag sköter pass check vid ankomst.Långa köer.Jag räknande till totalt 7 stycken vaktbolagsuniformerade vilka struntade blankt i oss kunder.En (1) person fick sköta kontrollen medans de övriga antingen bara stod o hängde eller verkade vara mer intresserade att prata med varandra.På toa står det prydligt att det privata städbolaget man anlitar checkar varje timma men det sker inte i praktiken.På min toalett var det överfulla papperskorgar ,skitigt,nedslitet,någon hade rökat toa trots förbud- EN SVINSTIA..I Polen var det fantastiskt välskött.På planet till Odessa kom jag i samspråk med en polsk ekonom som ansåg att Sverige inte tar tillvara de utmärkta möjligheterna till affärer med Polen. Sverige står högt i kurs hos Polackerna till skillnad från Tyskarna.Själv hade han en Saab till sig själv och en Volvo till frugan.Sverige skulle kunna sälja mycket mer. Tjaa,,tänkte jag.Med den regering vi har idag som är i full färd med att döda de sista procenterna av tillverkningsindustri i Sverige blir det inte lätt. Men tack för tipset... Polens ekonomi utvecklas hyggligt till skillnad från Sveriges. Han var väl insatt i våra bankers utlånande av pengar till Lettland och Ukraina.I Ukraina ligger risken på 5 miljarder - däremot är ju beloppen i Lettland betydligt högre.Han var mer förvånad över de Schweiska bankerna som lånat ut stora belopp till Ukraina på osäker grund.Här kan det bli rejäla smällar. Här fångade jag det svenska banker lånat ut miljardbelopp till.Att man aldrig lär sej.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Hej Kjell!
Du missade att besöka Poltava. I sommar är det 300 år sedan Karl XII:s karoliner blev besegrade av Tsar Peters armé vid denna stad i Ukraina.
MVH
Gunnar

Gunnar Karlqvist - 20 juli 2009 00:00