Bloggmeny

Hemma igen..

tisdag, 07 oktober 2008 01:20, Politik

Skönt att vara hemma igen,,Jag fick influensa en vecka före jag åkte och att ge sig iväg till USA är väl inte det bästa att göra för att bli frisk. Jag kämpade på under veckan med hosta.luftrörskatarr och allmän snorighet.Dan före hemrese dagen fick jag feber och ont i lungorna med andningssvårigheter så nu måste det till medicinering. I USA kan man gå in på en större livsmedelsbutik, där finns det alltid en Pharmacy där man efter att ha berättat om vilka problem man har kan köpa medicin som är receptbelagd i Sverige. Så är det i stora delar av vår värld. I Sverige berättat läkaren att nån penicillin får du inte för du kissar ut det i Vänern..och det är inte bra...Istället får man LIDA... Personligen hade jag föredragit en medelväg inte för lätt att få medicin men heller inte omöjligt... Jag har mycket mer att skriva om USA och återkommer. På vägen ut till flygplatsen i Minneapolis ligger en av världens största handelshus. Mall of America.I Mitten ligger det ett "Liseberg" och runt detta i fyra plan butiker... I hörnena av jättehuset ligger stora amerikanska kedjor som Nordstroms och Macys. Jag tog det lugnt och tittade mest men skall man klara av alla plan och butiker tar det ca 12 timmar... Här hemma kan jag glädjas åt att Lidköping nu är tvåa i Sverige på lägst kostnader inom de tekniska områdena. Mindre glädje är det åt finanskrisen. Det är nu andra gången kommunen "förlorar" pengar i flera hundratalsmiljoners klassen. Förlora är väl fel ord kanske eftersom vi aldrig haft pengarna i handen men visst hade det vart bättre att med en aktivare politik kunnat lägga över pengar från aktier till räntepapper i tider av kris. En liten del av nöjesfältet inne i Mall of America. I två dagar var det många hard hats på i USA. Här Sofia Wretler och Yvonne Träff.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*