Bloggmeny

Hemma igen..

onsdag, 20 augusti 2008 11:03, Politik

Två intensiva dagar i Kescemeth med kommunstyrelsens au gick snabbt. Man åker direkt från Göteborg med lågprisflyg till Budapest.Lätt att rekommendera. Det är ordning och reda i Ungern och mycket att se på samt god mat.Man har ett kök som är en blandning av Tyskt/Österikiskt och Balkan.Lidköpings kommun arrangerar Svenskt -Ungerska handelsdagar om en månad. Vi fortsätter med det koncept som var så framgångsrikt när amerikanerna var här 2006. Ungern är som många andra f.d öststater stadd i snabb omvandling.Det har gått för snabbt enligt många.Ett fåtal har blivit rika eller mycket rika medans många blivit fattigare.Vi träffade familjer från Lidköping som bor och verkar i Ungern - Nu skall det rekryteras ett 25 tal för ett nytt samarbete kring transportflyg. Fem länder har gått ihop i militärt samarbete och flera kan det bli.Ett tack till Jan Högenberg med familj som bjöd hem oss på middag.Solen sken och det var 30 grader i Ungern,årets sista sommardagar verkar det ha varit för min del. Eller tror vi på 25 grader fortfarande?? Det var skördefest i Kesckemeth denna veckan,vi deltog i en enkel invigning med tal av borgmästaren och en flickkör.Man hade en tävling där snyggaste barnvagn fick pris-så sött. Borgmästaren är nyvald och heter Gabor Zombor. Man byter politiker ideligen vilket gör det svårare att samverka.Gabor kan kanske sitta längre-han är konservativ.Regeringen i Budapest är dock en blandning av det nya socialdemokratiska partiet blandat med gamla kommunister..Gabor höll tal med en storbilds Tv på sig själv i bakgrunden,proffsigt.såg ut som en amerikansk senator..ler.. Kommunhuset är det vackraste hus och byggnad jag sett för detta ändamål.Uppfördes under Österikisk/Ungerska stormaktstiden.Deras plenisal är något extra..


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Det är i Ungern ungefär som det är här då. Ett fåtal blir snuskigt rika medan andra blir utblottade. ^o)

Oven - 20 augusti 2008 00:00