Bloggmeny

Hemma i Lisch...

onsdag, 14 oktober 2009 09:07, Politik

Jag läser i DN en artikel om överklassens revanch. Indoktrinering och uppfostran där barn matas från födseln att man är förmer än alla andra.Övertygandet och utlärandet att orättvisa är så gott som rättvisa. En förberedelse att acceptera orättvisan till den egna klassens fördel.På överklassens skolor - En och annan medelklassare hamnar där också - lär man ut att eleverna inte är lika mycket värda. Att äldre ser ner på de yngre. Dessa värderingar tar man med sig ut i livet.Artikeln avslutas med en fråga om de besuttnas framtid. För den ekonomiska överklassen är det väldigt goda tider.Har skillnaderna någonsin varit så stora som nu avslutas artikeln retoriskt.. Säkert inte är min kommentar - Alliansen har på kort tid ägnat sig åt en gigantisk kapitalomflyttning från fattiga till de rika. Allianspartierna är rena intressepartier för olika borgerliga värderingar om ojämlikhet och konservatism.Det mest fantastiska är att man säger en sak och gör något annat. Tidigare i svensk politik var en borgerlig,borgerlig.Taktiken numera är att låta som en halvsosse. Å andra sidan har väl politikens högervridning också öppnat upp för att Sossarna och Vänstern tillåtit borgerligheten att komma in på deras område.Avidéoligiseringen har varit omfattande.Fackföreningsrörelsen som tidigare var en idéologisk plantskola avyttrade idéologin och därmed också inrekryteringen av politiskt intresserade i samhället.Finns det något som skrivit en bok...Hur blev det så här??? Igår var jag på Läckö slott.En symbol för den svenska adeln..ler. Kritiken ovan innebär inte att jag som demokrat inte skulle accepetera ett samhälle med mångfald. Handlar mer om att det inte får gå för långt till någons fördel. Sedan är min människosyn att alla är lika mycket värda. På Läckö kunde jag smaka en liten bit på Stefan Söderholms läckra chokladtårta.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*