Bloggmeny

Hemma från Paris.

söndag, 28 oktober 2007 09:34, Politik

Hemma igen - åker gärna tillbaka om det inte hade vart för fransmännens konsekventa förnekande att det finns andra språk än franska. På den stora Charles De Gaulle flygplatsen är all information på franska. När jag kom dit för hemresa hade personalen gått i strejk emot Air France bl.a, 30 % av Air Frances flighter var inställda. Kaos. Hade inte jag o Gunnar tagit egna initiativ utanför regelverket hade vi stått kvar där än.I kaoset fick man agera och inte göra som de sa..ler..så vi kom med planet..Pratar man inte franska kan man lika gärna prata svenska. Minns en episod när jag som 17 åring liftade i Frankrike. Nere i Provence på en bykrog försökte jag berätta på engelska för en grupp män vilka vi var: Svaret kom direkt, varför pratar du engelska när du kommer från Sverige ? Prata svenska du. Vi förstår inte ändå.. På snart 40 år har det blivit lite bättre dock,, Taket på Terminal 4. När vi till slut hade tagit oss in i vänthallen hördes plötsligt kraftiga burop o visslanden,upprörda människor skrek. Sen kom det en häftig knall så vi hoppade till. När jag gick tillbaka för att kolla hade man utrymt en del av yttre terminalen. Vad som hände? Tja sa jag,,Vi är I Frankrike. Vad man inte kan ta ifrån fransoserna är deras mat och vin. På tallriken ser ni typiskt fransk konservativ maträtt. Inga färger,inget grönt mest brunt..men ack så gott..Kycklingen var delikat tillagad,potatisen o en röra på plommon,äpple bl.a var enastående. Sedan träffade jag Linda från Tromsö i Norge. Linda arbetar bl.a för Norsk TV och bevakar NordNorge som filmproducent och filmare. Dansa kan man göra i Paris..ler,Med Jurgita från Vilnius i Litauen dansade jag salsa.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Hej

Grattis till en resa till Paris.

All kulturs källa. Fr.a. mat o vinkulturens
Jag älskar ju Frankrike och har mest bekymmer med att alla fransoser helst vill prata engelska så jag inte får träna min franska.

Jan-Peter:D

Jan-Peter Glans - 28 oktober 2007 00:00