Bloggmeny

Helt onödig debatt och upprörda känslor

onsdag, 26 augusti 2009 09:14, Politik

Idag kan man läsa om upprörda känslor kring de besparingsförslag som tydligen tjänstemän på Kultur och Fritid lagt fram till politikerna. Från min horisont är det helt önödigt att ens skriva ned vissa föreslag på ett papper eftersom de aldrig kommer att genomföras.Att ta bort uppvärmningen av konstgräsplanen kommer inte att ske. Ej heller att kommunen slutar klippa föreningsägda bollplaner. Dessutom pratar vi mer om vart nästa konstgräsplan skall ligga mer än att anlägga en ny grusplan så varför bjuda på helt felaktiga tidningsartiklar ? Kultur och Fritid har en "kultur" att sprida konstiga besparingsförslag när det blir sådana tider som vi har just nu.Jag kommer särskilt ihåg när man drämde i och sa att skall vi spara så stänger vi badhuset bl.a En annan fundering är om balansen mellan kultur och fritidsintressena är rätt avvägd efter omorganisationen. För mej är kultur och fritid samma sak. Tyvärr har omvärlden och personer en tendens att bara se till det ena eller andra.Lidköping ligger högt i kostnader både i kultur o fritid.Den frågan kommer ständigt och jag tänker redovisa läget i detalj framöver.Anledningen är givetvis att det är vår och min politik.Livet består inte enbart av vård och skola. Där skiljer sig min åsikt gentemot de högerpolitiker som anser att den konsumtionen får man betala för ur sin egen plånbok.. Det är en bättre debatt att föra.Speciellt när man hör just högerröstare står och kritisera kommunen när man själv röstar på en idéologi som inte vill ha att samhället överhuvudtaget ägnar sig åt kultur och fritid. Det har varit många fina artister i år i Stadsträdgården. Rebecka Thörnkvist. Folkpartiets Inger Svensson var jättenöjd med den nya scenen. Hon tyckte vi kunde satsa ännu mer på artister. Bl.a genom att lägga ned och stänga Vänermuséet.???? !!!!. Där har NLT något att skriva om,I all synnerhet eftersom det var Folkpartiet och dåvarande kulturnämndens ordförande Inghar Främberg som drog igång det hela med muséet.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Du har nog helt rätt Kjell. Debatten är med all säkerhet helt onödig. I Lidköping är idrotten heligare än allt annat så när det ska sparas gör politiker säkrast att spara på utgifter som tidigare laggts på andra områden. Lättast blir det då om man befriar de som aldrig kommer till tals i media på de futtiga anslag de har. Fortsätt på den banan Kjell så ändrar vi kommunens slogan från Lidköping vid Vänern till Lidköping vid Ågårdsvallen och så flyttar vi kommunens administration till BANDYHALLEN.

VERITAS - 29 augusti 2009 00:00

Vet inte om du har med mig i gruppen borgliga människor du kritiserar? Men klart är att jag är kritiskt till sammanslagningen av kultur-fritid. Men den kritiken bygger mycket på att partierna inte tagit ansvar för sina nomineringar! Det är så att flera av företrädarna också företräder en förening eller verksamhetsgren i nämndens ansvarsområde. Det måste man vara kritisk till! Men kan partierna ta ansvar för sina nomineringar ska organisationen få ytterligare en chans. Jag tror på förvaltningschefen. Vi borde bara få se henne mer och lyssna på henne. Inte bara politikerna som skall tala. Jag tror chefen besitter bred kompetens! Inger S har gjort ett uttalande som inte kan vara fp´s uttalande! Förvånad? Nej, inte jag! Bara uppgiven över den politiska kompetensen!

Jörgen Larsson - 28 augusti 2009 00:00

Skönt att höra att förnuftet får segra när det gäller konstgräsplanen (eller planerna). Måste säga att jag är ganska nöjd med att Sossarna styr i Lidköping och de Borgerliga i Sverige, för på riksplan har inte Sossarna någon vidare lagupställning.

Peter - 26 augusti 2009 00:00