Bloggmeny

hårda ord????

fredag, 02 november 2007 22:34, Politik

Har fått en del kommentarer beroende på min åsikt om en "hotare" i Svenska bandyförbundets ordförande..Tjaa..Vi har demokrati I Sverige..Intressegrupper kanske tycker det är jobbigt. Men folkviljan bestämmer. Oavsett..allt. Eftersom bandyn enligt belackarna inom övriga vintersporter i Sverige anser att det är en utdöende sport så borde man enligt min åsikt ha en annan framtoning. Denna lilla sport har inte pengar att själva betala vad det kostar. Utan skattebetalarna blir det inga hallar...Äger man inte frågan själv hade jag hållt käft...ler..Flera frågar efter notan i Lidköping för en evenemangshall enligt Sparbankens krav. Det kommer att sluta på minst 25 miljoner om man skall ha evenemang i detta förslag. Problemet med Lidköping är att ingen fattar vilken stor hall det är.. 3 st Globen i Lidköping 7500 kvadrat meter..Som skall anpassas.Jag gick in i detta för att vi skulle kunna etapp indela.Svaret blev: Bygg allt eller inget NU. Då säger jag Sorry..Vi har inte pengarna...Nu får vi backa tillbaka...och bygga en enklare hall typ ABB Syd Arena i Västerås. Det räcker gott o väl.Där har man 9700 ståplatser och 300 sitt. 6000 personer kan sitta på isytan vid café sittning. Man skall ha melodifestival uttagningen där.Själva kallar de ABB hallen för Sveriges främsta Arena. Men utifrån Lidköpingsperspektivet är det en "billig" arena.. En kommentar var att jag med min åsikt tappade en väljare..Bullshit säger jag...Detta hot har jag hört till leda under mina 34 år i Kommunfullmäktige.Jag har vart ordförande i Lidköping i 13 år nu...Jag vet idag att jag har majoritetens förtroende..det räcker för mig..Dessutom strömmar väljare i tusentals från alliansen över till S. Om man sen ser till att driva kommunen så försöker jag alltid finna konstruktiva lösningar. Vy över Kinneviken.Värmeverkets skorsten i horizonten.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

;)Kanske drabbas du av en liten bandy-sharia. Fundamentalister kommer att tycka att du gjort en rondellhund med bandyboll i Ågårds-rondellen. Men allvarligt talat: Hur skulle det se ut om lobbyister, föreningar och finansiärer skulle sätta ramarna för kommande års drift-budgetar.
Det skulle f ö vara intressant att veta vilka andra ideer än besparingar/skattehöjningar som Lexmon har i huvudet.

SRN - 05 november 2007 00:00

Nu vet jag Kjelle, Bygg en hall som DU vill ha den, döp den till Hedwallarena som visar prov på din storhetstid.

*S* - 03 november 2007 00:00

Måste bara säga att av dom 29 som skrev i NLT är en stor majoritet med i antingen Villas styrelse eller så i Villas vänner som kan sägas vara en lobbyorganisation för Villa. Alltså kackar dom i eget bo och får väl anses vara jäviga.Sen måste jag säga att man har mage från bandyförbundets sida att villkora vilka som får spela i elitserien.Det måste väl vara slut på särintressenas krav nån gång.Finns faktiskt annat som kommunen har skyldighet att ordna.Håller helt med kommunalrådet att vi har annat att satsa pengar på och det räcker med en hall som ex Edsbyn har. Vad är det för fel på den? Kan banken svara på det? Dom har ju vinnit SM flera gånger på raken nu i en hall som tydligen inte duger i Lidköping.

Anders - 03 november 2007 00:00

Äntligen! detta har jag väntat på!det finns ändå lite sossepolitik.....ler
Vi är faktiskt många som tycker det är helt idiotiskt med en så stor hall.Jag vet inte vilka NLT frågat men det måste ju vara vinklat-känns det som.Jag träffar oerhört mycket folk och däribland har jag inte hört ngn som tycker evenemangshall är bra.Skattehöjing för att få igenom det?Vansinnigt. Sen är företagare,bank m.fl. rörande överens men jag tror man måste titta på vilka det är som driver på detta. Hörling sitter i bankstyrelsen....ja,exemplen är flera.Du kommer istället att vinna röster på detta-de
" små" grupperna"är många och klyftorna har ökat.Många-även jag-lever på 7000:- i pension,med svårigheter-då ger man blanka sjutton i evenemangshall-men ok för mindre hall.

Anette - 03 november 2007 00:00

Men skulle inte du vilja att ¨sveriges främsta arena¨ istället finns i Lidköping. Lidköping är en bandy stad, kommer alltid att vara det. Så varför bromsa utveckling av denna underbara sport.
Skulle tippa på 75% av Lidköpingsborna vill ha denna hall. En hall som vi alla kan känna oss stolta över.

Tobias - 03 november 2007 00:00

Hej Kjell!
I fredagens NLT läste jag att Västanfors hade planer på att bygga en bandyhall för ca 50 miljoner.
Västanfors - en ort man får leta efter på kartan - är tydligen på gång i dessa 'hallbyggartider'!
I Lidköping - som 'nog är en rikare kommun' - tycks det vara allt mer osäkert ifall det blir någon byggnation.
Kanske 'felet' ligger i att man tänker för 'pompöst'. Jag tror inte att det behövs en anläggning med drygt 3000 sittplatser och sk loger.
Dom som har ritat den föreslagna hallen har tydligen även ritat Läkerol Arena och Löfbergs Lila. Eleganta koncept som passar den avsevärt mer penningstarka ishockeysporten, men jag tror inte att bandyn behöver 'samma kostym'^o).
MVH
Gunnar Karlqvist

Gunnar Karlqvist - 03 november 2007 00:00

Ja ditt sätt att se på att du tappar väljare tycker jag kan vara lite skrämmande, tycker att du visar en ganska dryg attityd som inte en ledande politiker inte bör visa, Som jag ser det, och jag anser att jag är väl införstådd i bandyn i Lidköping. Är att kapaciteten bör ligga nånstanns kring 4000 personer, för det är siffror som kommer att vara aktuella när vårat stolta Vbk komme att dra till sej med kommande storlag som är på G. Och Kjell tror inte nått varar för evigt.

J J - 03 november 2007 00:00