Bloggmeny

Handbollsbloggarn....

söndag, 27 februari 2011 20:36, Politik

Lördagen blev en trevlig dag och kväll. Först tre handbollsmatcher i Arenan och på kvällen spelade fyra band på bluesföreningens fest. Världseliten i klubbhandboll var i Lidköping. Matchen Sävehof mot Hamburger SV var typexempel på samarbete i VästSverige och för min egen del var det mycket glädjande att Sävehof var så nöjda med arrangemanget och Lidköping. För min egen del trodde jag att de satte spelarna i en buss och åkte upp och sedan hem men jag hade fel. Hotellen i Lidköping var bokade med spelare,ledare och TV bolag,Tyska fans och övrig publik. Skapas mervärde med arenan,helt enligt planerna. Första handbollsmatchen i Arenan gick mellan det nybildade Hk Lidköping och Ulricehamn i damhandboll. Lidköpingslaget säkrade seriesegern och uppflyttning till Div 1. Sandra Boström satte sista målet i matchen och vild segerglädje utbröt. Ökad och hårdare träning var det enkla receptet för serieseger. Med satsning kommer ambitiösa spelare åter och det kan bli lättare att värva nya.Skall bli intressant att följa. Huvudnumret var Champions League Europa. Över 2000 åskådare kom. Hade ett intressant samtal med Sävehofs ordförande Mats Grauers vilket jag återkommer till. Matchen sändes direkt i TV 2 och eftersom teamet var i Lidköping så sändes bandymatchen dagen efter. Kan inte bli bättre för varumärket Sparbanken Lidköping Arena. Förutom SvT så sände två tyska TV stationer från Lidköping. Sävehof omsätter närmare 45 miljoner. Villa har legat under 10 tidigare men går emot 15 med arenan. Kan vara bra och veta för de som tror att bandy är större än handboll. Sävehof hängde med bra ett tag men tio minuter kvar tog syret slut.Det höga tempot tog ut Sävehof som började missa och slarva. Hamburgs målvakt Johannes Bitter. Målvakt i tyska landslaget och världsmästare 2007 lurades av Robert Johansson som retfullt rullade in bollen mellan benen som ni ser. Stefan Schröder - Det lyste världsmästare om denne spelare.Kul att se i Lidköping. Handboll är en fysisk tuff sport med hårda närkampanjer blandat med härliga distansskott. Idolen Bertrand Gille - Utsedd till världens bästa handbollspelare 2002 - Fransk Världsmästare.Olympisk Guldmedaljör - Champion. Sista bilden från Hamburgmatchen få bli på de 11 tappra i Hamburgs klack som gästade Lidköping. Hela matchen igenom skrek de Drei Bier. Den tredje matchen var mellan Sävehofs damer och Skövde. Skövde har tappat och Sävehof höll lekstuga. Erica Widell från Lidköping slet mot ett övermäktigt motstånd. Skulle vara trevligt om hon kom tillbaka och såg till att HK Lidköping kom till eliten.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*