Bloggmeny

Hahahahha...då var det drag både i NLT och Lidköpingsnytt..

måndag, 05 november 2007 22:46, Politik

Intressant att Lidköpingsborna får vara med i en demokratisk process kring ett bygge.. Det är första gången mig veterligt. Normalt sett så sker en diskussion inför ett bygge i slutna rum. När vi skulle bygga De La Gardiegymnasiet så kom man med kostnadsberäkningar över 300 miljoner.. Skär ned sa vi till arkitekten och man återkom flera ggr. Denna gång med en bandyhall så är en sponsor inblandad och då sker det mer öppet. Ingen är van vid en sådan process varför det blir en hel del snedsteg. Man får ta det i en demokrati. Även om man ibland undrar hur det är ställt med fattningsförmågan. Flera insändare förstår ju inte denna process. Sponsorn verkar låst vilket är synd. Jag skrev ett inlägg i Lidköpingsnytt. Vi kan nu ta full lärdom vad som sker på tre andra orter.Samtliga är väldigt stolta över sin satsning och kallar det evenemangshall. 1. Ale-Surte. Bandyhuset. Kostnad 40 miljoner varav Ale-Surte bandyklubb svarar för 16 miljoner. 2. ABB Arena Syd i Västerås. Beräknad till 120 miljoner. Jag skall ta reda på vad det blev.Invigd.Skall ha Melodi schlager uttagning nästa år. 3.Göransson Arena i Sandviken. Kostnad ca 220 miljoner. Här har vi spannet i kostnader.. Vi kan säkert få en hall i Lidköping också. Om inte annat har vi de 29 Villa sponsorerna som säkert kan gå in med betydande belopp. Så om kommunen satsar 40 miljoner kan säkert Villa sponsorerna hosta upp 15 miljoner. Då har vi en hall.. Dessutom en hall där alla kan vara i.Vad jag förstått av debatten skulle timpriset bli så högt att ingen mer än Villas A lag kunde vara där. Här är en bild jag tänkte skulle tävlat i Lidköpingsnytt fototävling. Fin bild iallafall..


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*