Bloggmeny

Givande om Skaraborgs Näringspolitik ..

torsdag, 17 januari 2008 23:44, Politik

Jag var som sagt i Trollhättan under 24 timmar och jobbade fram en vision och plan kring näringspolitiken i Skaraborg fram till 2015. Jag och högskolans rektor Leif Larsson samt Volvos chef i Skövde Håkan Berntsson och Skövdes Näringspolitiske chef Kristina Eklöf hamnade i samma grupp. Stimulerande att arbeta ihop. Gothia Science park kommer att få ta huvudansvaret för det organisatoriska arbetet kring näringspolitiken riktad emot befintliga företag.Samarbete med Ciel i Lidköping måste fram. Med de planer som antogs kommer det att bli en ordentlig satsning i Skövde med minst 500 personer för att skapa en s,k kritisk massa. Redan nu sätts snart spaden i jorden för att tillsammans med högskolan bygga vidare. På högskolan är man bäst i Sverige på datorspel och simuleringsteknik. Nu går spelandets teknik in i den seriösa världen med bl.a beslutsstöd som ett exempel.Branschen som idag har 1500 anställda beräknas växa till 25.000 personer. Här ligger Skaraborg bra till. Här är vi som träffades för Skaraborgs framtid: Förutom ovan nämnda ser ni: Magnus Holm,Vd på Volvo Powertrain. Margareta Stigsson,rektor på SLU. Agneta Mårdsjö.Näringslivschef Västra Götalands regionen.Leif Johansson Vice ordf kommunstyrelsen Skövde.Carl-Henrik Ohlsson,VD Länsförsäkringar Skaraborg.Birgitta Johansson,,f,d riksdagsledamot o nu regionpolitiker.Manfred Baaske -f,d VD på Volvo både i Skövde,Gent och Torslanda.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*