Bloggmeny

Gerilla attack

söndag, 12 april 2009 03:15, Politik

Jag skrev redan förra året när jag var här om Perus demokratiutveckling och att det är skört.Samt det historiska med en av Sydamerikas framgångsrikaste guerillaorganisationer som dock slogs sönder för 10 år sedan.Jaa,,slå sönder,,innebär att man helt enkelt dödade många genom folkmord.Man glömmer liksom inte på tio år.Följande har nyss hänt när jag kom hit:Landets förre president Alberto Fujimori dömdes den 7 april 2009 till 25 års fängelse av en särskild tribunal för brott mot mänskligheten och kidnappning. Fujimori förklarades ansvarig för grovt dråp, och mord under försvårande omständighether. Det var första gången som en tidigare demokratiskt vald president i Peru och Latinamerika, har dömts och fällts av en nationell domstol för brott mot de mänskliga rättigheterna. Fujimori styrde Peru från den 28 juli 1990 tills han avsade sig presidentposten via ett fax efter flykt till Brunei och senare Japan. Debatten går därför hög här om det var rätt eller fel. Guerillan var dock väldigt nära att ta över och hade ett stöd på närmare 50 % så det är klart det är för och emot.Idag kom nyheten att Guerilla rörelsen Sendero Luminoso aktiverat sig igen.Vid en attack i Södra Peru hade man dödat 13 regeringssoldarer. Detta är givetvis en jättenyhet. Men inte här i det land det händer i.Nyheterna har inte nämnt det med ett ord. I de inhemska Tv kanalerna kör man Jesus spel och allmänna reportage. Tänk er att en gerillarörelse i Jämtland hade dödat 13 militärer eller poliser. Då hade hela Sverige vart i chock och man sänt nyheter dygnet runt och utlöst nationell sorg. Här vet man inte ens om det. Visar på nivån. Så på samma sätt det var dramatiskt förra året när jag var här så kan man lugnt säga att det är samma igen.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Flydde till Brunei.
Diktatorn i Brunei som rosades av våran kung.
Ja vad ska man säga?
^o)

Oven - 12 april 2009 00:00