Bloggmeny

Framtidens budgetar och arenan

torsdag, 31 januari 2008 09:59, Politik

Vi har haft den årliga genomgången av kommunens ekonomi och framtida budgetförutsättningar. Som vanligt spås det dystrare tider. Under mina 35 år i politiken har jag aldrig varit med om annat.Jag tror att ekonomer måste vara ett pessimistiskt släkte. Det är alltid hot om dåliga tider och spara i ladorna som gäller. Äldreomsorgens kostnader är nu ett större hot än pensionskulden till de kommunalanställda. Sedan skall skolan alltid ha mer pengar..Betygssnittet har minskat i Lidköping. Mario som är ordförande i barn och skola ställer följande fråga ? Vad är viktigast om ni måste välja? En evenemangshall eller pengar till skolan så att vi kan ge hjälp och stöd för att få upp medelbetyget. Jaa,,, svara på det ni. Annars så tipsade Jonas mig om de s,k övertryckshallarna som bl.a Ljusdal och Skutskär ämnar uppföra. De kostar ca 20 miljoner....hmmm..rätt långt från våra 200....Hittade företaget som säljer och presenterar härmed bilder. Jag tror inte det är aktuellt för Sparbanken men för min egen del tycker jag det verkar kanon för andra sporter i framtiden.Inomhussporter samt fotboll och hockey som några exempel. Billigt och snabbt att uppföra är positivt.Dyrare att värma upp. Sen så hoppas jag de står emot stormarna.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Hej kjell.
Jag tycker vi struntar i ishallen.Tycker vi ska satsa på ett nytt modernare badhus istället. För att få kul när man ska bada med barna nu måste man åka till Vänersborg eller till "lilla" Skara där dom har mordernare badhus än vi i Lìdköping vi har ju inte ens ett riktigt hopptorn längre. Nej strunta i hallen o satsa på ett stort modernt badhus.Jag jobbar som svetsare på ett stort byggföretag i Lidköping o ser fram emot att få medverka till ett bygge av ett badhus inte nån ishall för sportfånar. bygg något som alla vill komma till....

Daniel "RIKTIGA DANTE" - 05 februari 2008 00:00

Hej Kjell. Ser fram emot ishallen, är så att jag jobbar som svetsare på ett större företag i stan. Och hoppas att jag får vara med på bygget. Kommer garanterat följa Villas matcher oftare om en hall byggs. Tror att laget behöver hallen för att vi ska kunna bli stolta smguld vinnare i våran fina stad.
hoppas det kommer i gång snart...

MVH Dante

Daniel "Dante" - 03 februari 2008 00:00

Då var det dags att tjata om bandyhallens vara eller icke vara igen! Tycker vi gör det enkelt - Kommun ska bara ansvara för skola, vård och omsorg! Allt annat får medborgarna själva stå för. Då kan vi sänka skatten avsevärt och folk får pengar över till annat. Vill man ha en hall så får privata investerare stå för det. Vill man rida så får man köpa en häst, vill man ha blommor i parken så får väl någon plantera, Victoria fåf köpa sitt eget hus på Läckö, fritidsgårdar och ungdomshus får föräldrar hyra och driva........det är ju busenkelt!
Leva?? Nää, överleva räcker!

Jock - 02 februari 2008 00:00

Hej!
Tänk om vattenskidsklubben kunde få en slant med till en brygga. LVASK fick i år 5 tusen, det räcker inte ens till att gjuta en liten brygga. Lidk har nu ett antal duktiga vattenskidsåkare varav den ena Micael Classon (Barret) gjort kanonresultat m.fl. Kanotklubben likaså gör ett jättejobb. Varför är denna stad så enkelspårig? Villa el LIF el Heimer. Skärpnig. Hade vi vart bra på Curling här, skulle det byggas curlinghall då med???. Eller varför inte starta en sån hall när ni ändå är igång. Isbana som isbana (ler)? Men klart det ska till en bana, precis som det finns skidspår ;-) en liten tunnel i Råda kanske vart ngt?. Fixa till bandygryta igen så Villa får tbx sina rötter, hade inte de vart ngt? :-o

anne - 31 januari 2008 00:00

Peter, Varför tror du att Edsbyn vunnit 4 raka SM-GULD? Du kan ju svara här när du tror dig veta svaret! Tänk vad avundsjuk man kan vara för att Sparbanken vill satsa på en bandyhall.

Stefan Pettersson - 31 januari 2008 00:00

Var nu modig och säg nej till lyxbygget. Vill Sparbanken ha ett monument över sig så kan dom betala alla miljonerna själva. Tycker det räcker med hallen som Ljusdal ska bygga. 2000 personer får väl plats i plasttältet. Kommunens pengar behövs på många andra ställen än att sponsra Villa med flera 100 miljoner när dom ändå inte kan betala de 1500 kronorna per timma som det kostar i drift. Håller helt med Anne att det finns många små föreningar som behöver uppmuntran och stöd men som ingen tänker på för alla pengar ska till Villa o Heimer. Sedan så behöver flickornas fritid stödjas. Det kostar många 100 lappar i månaden att rida eller dansa. Hur mycket betalar ungdomarna i Heimer och Villa i månaden?

Lidköpingsbo - 31 januari 2008 00:00

Stefan !

Nu vill inte jag göra vårt kommunalråds blogg till en plats att debattera bandyn, men eftersom du frågar så måste jag ju svara: Jag bryr mig inte nämnvärt varför Edsbyn har vunnit 4 SM eller varför Sverige vinner över Nogre med 17-1 !

Det jag ville få fram med mitt inlägg var att det är 1000 ggr viktigare att satsa på våra barn än på ett bandylag. Vad Sparbanken lägger sina pengar på struntar jag i, jag har ändå inte mina pengar där.

Peter - 31 januari 2008 00:00

För min del är det självklart att det är viktigare att Lidköping profilerar sig som en trygg och säker stad med en bra skola än en stad som har en vräkig evenemangshall. Dessutom så visade väl Villa borta mot Edsbyn att de inte klarar av att spela på "fin" is i en hall när de släppte in 18 mål ! Det kanske passar Villa bättre att spela på dålig utomhus-is. :) Om 20 år är det nog inte många som spelar bandy men de som går i skolan idag kommer att vara en viktig del av vårt samhälle.

Peter - 31 januari 2008 00:00