Bloggmeny

Främbergs insändare om sport o kulturarena

måndag, 25 juni 2007 23:19, Politik

Inghar Främberg -mest känd för att i början av 90 talet varit ordförande för Kulturnämnden (FP) men sedan hamnat i onåd och blivit kickad hade en insändare i dagens NLT. Det var längesen jag läst något så okunnigt och ihop fantiserat. 1.Han påstår att jag har huvudvärk för att Sockerbruket kostar pengar.Saken är den att alla betalar hyra på Sockerbruket och att fastigheten bär sig ekonomiskt.Friskis o Svettis vill bygga ut.Flera andra hyresgäster är på G.Sockerbruket inköptes för att användas till ungdomsverksamhet och detta utvecklas bra. 2.Han påstår att motorstadion kommer att kosta 200 miljoner.Helt befängt.Möjligtvis kommer man att hamna på 25-27 miljoner. 3.Han förstår inte vad Sparbanken Lidköping Arena kommer att bli för en byggnad utan vill ha samma byggnad en gång till. 4.Han påstår att det privata fastighetsbolaget Kungsleden vill bygga ett idrott o kulturhus vid Framnäs för vad de beskriver 200 miljoner kr. De erbjuder detta utan kostnad för kommunen. Helstolligt är min kommentar.Det räcker. Det Främberg nu pratar om måste naturligtvis betalas av kommunen.Kungsleden lever på att bygga och tjäna pengar på andra.Den dagen kommunen har pengar till att bygga på Framnäs betalar vi detta utan att gå via ett fastighetsbolag.Först skall Sparbankens Arena byggas.När den är klar tror jag inte det behövs nån större kulturscen i Lidköping.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Hej, Kjell ... och nyss hemkommen från Kenya finner jag din blogg. Jag blev tipsad om den då jag aldrig läser dina skriverier och sjävförhärligande. Totalt ointressant!
1. Jag fick aldrig kicken som du påstår och han fn uppdrag inom fp. Var får du allt ifrån och vad har du med fps politk att göra?
2. Vid en hastig överblick över den gigantiska motorstadion är nog 200 miljoner närmre sanningen än dina 27. Vi får se. 3. Det är de ca 3000 ungdomar inom handboll, innebandy som inte platsar på Ågården det gäller.
4. Vem påstår att Kungsledprojeket är gratis? Det är din illvilliga tolkning.
Så till slut: var finns kulturen med i framtida planering?? Kulturens vänner har kämpat länge. Nu är det dags bli tagna på allvar.
Inghar Främberg

Inghar Främberg - 03 juli 2007 00:00

Bäste Kjell
Jag läste din reflektion om Främberg på din blogg. Vad jag vill kommentera är ditt påhopp i inlednngen. Du har naturligtvis rätt att tycka vad du vill, men att göra ett personligt påhopp av det slag du gjort inledningsvis ligger verkligen under all värdighet för vanlig medmänsklighet hos varje människa, politiker och inte inte minst för ett kommunalråd. Jag trodde faktiskt bättre om dig Kjell, som jag tidigare haft stort förtroende för.
Med vänlig hälsning
Bengt8o|

Bengt A. Klang - 27 juni 2007 00:00