Bloggmeny

Försvarspolitik ??????????

lördag, 20 september 2008 10:01, Politik

Det har varit en enda stor röra med svensk försvarspolitik sedan alliansregeringen kom till. Efter att ha rört upp känslorna på alla de orter där förband skulle läggas ner kom helt plötsligt de fyra borgeliga partiledarna fram till att inget skulle röras.Istället skall miljarderna tas på materiel.Denna nya politik är än mer tokig. Dagens försvar är helt uppbyggd på teknik. Jag vill t.o.m påstå att vi blir försvarslösa om vi inte hänger med i teknikutvecklingen. Dessutom har svensk teknologi och kunskap varit användbar inom det civila samhället och skapat mängder av jobb. Det blir bara märkligare och märkligare kring denna allians regering.Man tror tydligen att det går att försvara sig utan materiel och material. Vi kanske skall möta "ryssen " med träkäppar..ler...I slutet av veckan hade vi besök av en delegation från Rockford,Illinois.USA. Det var 16 personer som kom för att göra studiebesök med betoning på alternativ energi. Lidköping ligger långt framme och vi har mycket att visa i praktiken. Exempel är solceller,vindkraft,värmeverket som eldas med avfall och träflis,biogas,och pelletspannor. Vi har också biodiesel produktion i närheten samt Reppe som från början var en ethanolfabrik och har kunskap om detta. Ett exempel på kunskaper från flygindustrin som överflyttats till bilundstrin är Saab. Här Saab,s Aero X. Mera hästkrafter,,Jag är ju numera hästfotograf på Axevalla..det är trevligt.Bilderna kan man se på www.axevalla.se under photoshots på höger sida. Jag tar bilder på hästar men också publik.Fick ett riktigt näpet foto på Hanna när hon sitter på en sulky och häst(i plast) i publikhallen.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*