Bloggmeny

Försvarets framtid och det breda bandet

måndag, 03 mars 2008 07:44, Politik

Just nu håller jag på och arbetar med frågan om försvarets framtid i Skaraborg. Som bekant kostar försvaret mer än vad som budgeterats.Jag kan idag inte säga vad som kommer att hända med vårt intresse i Lidköping,Såtenäs flygflottilj men jag återkommer.En annan fråga är frågan om det "riktiga" bredbandets utveckling i Lidköping.Satsningen på fiberkabel och tekniken runt detta är kostsam. Problemet är att för få kopplar upp sig emot fiberkabel. Man väljer adsl eller kabeltv nätet. Marknadsandelen för fiber ligger på låga 16 %.Det innebär att det är omöjligt att få någon form av ekonomi i fiberkabeldragningen.Frågan skall behandlas på tisdag och det skall bli intressant vilken väg vi väljer. Det är bara fiber som gäller i framtiden har jag hört länge nu.Samtidigt utvecklar konkurrenterna sig hela tiden med snabbare lösningar trots att det skulle vara omöjligt enligt fiberanhängarna. Frida Robinsson praktiserade hos mig hela förra veckan. Följde med mig så det blev en intressant vecka där Frida fick en rätt unik inblick i hur det fungerar i praktiken. Frida var med på flera bolagsmöten,bla.i Karlstad på Vänerhamns styrelsemöte.Men även kommunstyrelsens au och kommunfullmäktige. Ett bra initiativ.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Ovanstående kommentarer är korrekta, se på flera andra städer som har öppet stadsdatanät som leverantörer får hyra in sig på, ex Skövde, Alingsås m.fl., där ser vi helt andra priser vilket gynnar kunden. Ett bra exempel är Landskrona:

http://www.landskrona.net/privat/tl.html

Där finns 10/10 Mbit för 159:- /mån, vilket kan jämföras med 339:- kr hos Fastbit här i Lidköping. Normpriser för 10/10 i landet verkar liggar på 195:-/månad.

Således, bra initiativ att öppna nätet i Lidköping!

Johan - 06 mars 2008 00:00

Hej jag säger som övre kommentarer att man borde öppna öpp för mer bolag än bara fastbit .. många vill ha fiber för att kunna få 100/100 mbit/s och i dagsläget på fastbit kan man ju som högst få 30/30 så den bästa lösiningen är nog att öppna upp stadsnätet som sagt eller utöka fastbits utbud till 100/100

Alexander - 05 mars 2008 00:00

Jag anser att konkurrensen behöver ökas i fibernätet så vi får en bättre prisbild.

Malin - 04 mars 2008 00:00

:)kan du skicka bilderna på hästarna till mig ?? det vore jätte snällt!

mia - 03 mars 2008 00:00

Lösningen för att locka över fler till fibern är att ÖPPNA UPP STADSNÄTET för fler operatörer, som man gjort i många andra stadsnät, Skövdes till exempel. NUUU!

Jag vill ha! - 03 mars 2008 00:00