Bloggmeny

Försämrad konsumenträtt,,Sköter sig marknadsekonomin av sig självt ???

tisdag, 12 juli 2011 00:45, Politik

Läste en åsikt i DN i våras som jag tänkte kommentera. En kvinnlig borgerlig debattör ansåg att Socialdemokratin inte behövs längre.

Marknaden var begåvad och skötte sig väl att något idéologiskt alternativ inte behövdes.

Vilken värld denna kvinna levde i vet inte jag. Hon var från Stockholm dock.Levde väl ett skyddat liv med glaskupa över sig.

länge girigheten finns. länge behövs det en politisk motvikt som kompenserar. Motvikten är samhällets regler och organisation.

För att hålla sig den lilla nivån har jag själv sett hur marknaden fungerar för mej som konsument.

Elektronikbranschen är ett exempel.Varje vecka drösar det in erbjudanden genom brevlådan. Det ena priset lägre än det andra.

Vilket förövrigt fick Onoff att kursa idag. Jag själv var intresserad av en produkt och åkte till ett känt varumärke i staden.

Tyvärr den är slut var expeditens svar men vi ha en annan ,faktiskt bättre än den du var intresserad av.Kostar 2000 kr mer.

Hur kan den vara slut sa jag,ni har ju bara haft öppet i 15 min innan jag kom.Jaa,,vi hade inte många hemma var svaret.

Sanningen är att man lockar in kunderna i sin butik med falska erbjudanden. beter sig den marknad som fungerar bra.

Jag köpte knäckebröd...Här ser ni varumärket och hur man luras-Detta är förbjudet att göra. Varorna i en förpackning skall motsvara paketets storlek.

 

Juice förpackningen var tidigare 2 liter...man ändrade till 1.75 liter..men priset är detsamma.

Jag köpte flygbiljett igår. Ett bolag som kallas sig lågprisbolag hade från den 1 maj infört avgift för bagage.Med det tillägget var det inte längre lågpris.

Men det är klart själva flygresan var lägre pris,,att det sedan med tillägg blir samma pris som typ SAS det behöver man inte göra reklam för.

Några exempel från den marknad som fungerar bra.- Självklart behövs det en stark Socialdemokrati som motvikt till girigheten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Jag har inte gjort någonting.Jag skriver om det nu för att det nyss hänt och att jag vill att någon som är rikspolitiskt engagerad tar tag i frågan. Själv har jag mer än fullt upp med Lischöping.Dyker upp nya problem som måste lösas varje dag.

kjell hedvall - 13 juli 2011 14:03

Bra inlägg. Det är hemskt hur företag lurar privatpersoner. Men det är ännu mer utbrett att företag lurar andra företag, jobbar socialdemokraterna för att bekämpa även den typen av lurendrejare?

Har du några konkreta exempel på vad Socialdemokraterna gör för att motverka falsk marknadsföring? Vad har du själv gjort i de fallen som du nämner i bloggen?

Johan - 12 juli 2011 13:01