Bloggmeny

Fler trafikolyckor..Räddningstjänsten.

torsdag, 10 februari 2011 19:38, Politik

Enligt Räddningstjänsten har antalet trafikolyckor ökat dramatiskt. Däremot går antalet skadade i dessa olyckor ned. Dödsolyckorna går också ned. Räddningstjänsten åker på alla trafikolyckor för att säkra olycksplatsen.Bilen är ett brandfarligt fordon och måste säkras. Orsaken till ökningen ligger i vajervägarna. Det händer mycket fler olyckor där men resultatet blir inte så omfattande. Föraren har helt enkelt svårare att hålla sig inom det fält man får köra i. ................ Annars gläds jag av kommunens överskott från 2010 på 166 miljoner. Oppositionen körde hela valrörelsen med att vi måste spara mer. Själva har de en ofinansierad budget på 60 miljoner. Man sa att vår budget är svag och att vi inte har koll på läget. Resultatet blev ett stort skratt...Gött mos. ................................................... Vi har också haft genomgång av nämndernas verksamhet och det finns all anledning att vara glad och stolt. Mycket bra verksamhet överallt. En siffra som förvånade mej även om jag visste att vi skulle vara i topp efter arenabygget var kommunens kostnader för kultur i fritid, Den ligger 35 % över övriga svenska kommuner. Nu blir det ännu högre efter satsningen på ridklubben. Sedan pratar man om ny hall för inomhussporterna samt badhusets upprustning.Får se vad vi orkar med. En kulturscen var vår valfråga. Till våren är det dax att rigga den organisationen för framtagande. Räddningstjänsten heter numera Räddningstjänsten Västra Skaraborg. Den senaste medlemmen är Essunga kommun. Fördelen av att gå samman är att vi får mer ut för pengarna samt att vi får bra hjälpmedel. Mycket av arbetet är inriktat förebyggande,numera sätts det upp brandvarnare hos äldre. Förebyggande information till alla yngre.Disco på brandstationen där man övar praktiskt som några exempel. Fixarbrandis är mycket populär i Lidköping. Grannkommunerna Vara-Grästorp och Essunga är med. De har klar fördel av detta samarbete. På första bilden ser ni Ove Carlsson vid skärsläckarbilen. Under mycket högt tryck skär vätskan sönder det mesta och når fram till eldhärden. Mycket effektiv och man når fram till eldhärdens centrum direkt. Den andra bilden är en nyinköpt lastbil med flakväxlare. Bilen har en tank med vatten som kan ställas av på brandplatsen. Sedan kan man åka och hämta en tank till eller andra saker som behövs vid en olycka. Denna är också nyinköpt- En jetfarkost som tar sig fram mycket snabbt till den nödställde i vattnet. Ett bra exempel på den utveckling som skett. Dagens räddningstjänst har ett brett spektra.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*