Bloggmeny

EU Konferens i Lidköping.

onsdag, 02 september 2009 19:13, Politik

Sverige är just nu ordförande land i EU. West Sweden är kommunerna i VästSverige och Värmlands organisation för EU frågor.I förra veckan hade de förlagt en stor konferens i Lidköping. Konferensen var bra och med goda talare så blev det två jättebra dagar i Lidköping.Det märkliga var att medierna var totalt ointresserade. En pigg journalist hade lätt fått ihop en 7-8 artiklar med de gäster som deltog.Det var minst 20 år sedan Göteborgs starke man Göran Johansson var i Lidköping i två dagar.EU parlamentsledamoten Anna Hedh deltog också. Två exempel på personer som har mycket att säga till omvärlden men det är få i Lidköping som ens vet om att de vart här. 70 % av människors vardagsliv beslutas eller berörs på något sätt av besluten inom EU. Mot den bakgrunden borde intresset vara större. Men Sverige backade in med baken före in i EU och vi har inte vänt oss än. Göran Johansson är inte längre ordförande i Kommunstyrelsen i Göteborg men ansvarar för Näringspolitiken och är kvar i Kommunstyrelsen. Det är väl få om ens någon som betytt så mycket för Göteborg som Göran. En samlande kraft med Näringslivet i ryggen som fick upp staden ur krisen och som gjort Göteborg till en internationell besökstad. Kenth Johansson - regionen.Ulrica Karlsson riksdagsledamot och Anna Hedh, Eu parlamentet hade alla bra saker att framföra. Anna hade ett bra anförande om Europas åldrande befolkning och att det inte finns tillräckligt med unga som kan försörja dem eller för den delen vårda dem i framtiden.Om kvinnorollen i södra Europa där kvinnorna föder allt färre barn för att man inte vill "gå tillbaka till spisen" efter utbildning. Stadsträdgården är i full blom.Var i Skövde igår och påmindes att jag var värd förra året för ett studiebesök från just Skövde kommun som ville titta på vår Parkverksamhet. De tog med sig idén från Lidköping så nu kan man se blomsterbollarna i Skövde också. Dock inte lika vackra som i Stadsträdgården.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Hej Kjell !
Har just läst detta i din blogg och vill bara påpeka i all vänlighet att, det var inte Lena Eek som var med på mötet. Det var Din partikamtat Heed, hon gjorde för mig ett bra intryck och om hon är lika duktig som Eek (c) är jag förstås osäker på. I övrigt var mötet bra dessutom.
Vad gäller blomsterprakten i stadsträdgården, så har jag konstaterat samma sak. Vi får trösta oss med att " blommor och prakt är något som Skövde behövde "

Hälsningar
Bertil B

Bertil Bertilsson - 15 september 2009 00:00