Bloggmeny

Energivinsten

onsdag, 11 februari 2009 16:24, Politik

Jag och kommunens miljöstrateg Yvonne Träff är i Bryssel för att kommunen blivit nominerad som en av två till ett europeiskt pris för arbetet emot målet ett hållbart ekologiskt samhälle. Det man fastnat för är arbetet som vi kallar energivinsten.Vi har i Lidköping kombinerat utbildning för företagare tillsammans med mål från respektive företag att minska på energiförbrukningen och/eller byta till förnyelsebar energi.Över 100 företag har hittils deltagit i energivinsten. Klimatfrågan har satt ytterligare fart på energiomställningen.Efter att ha lyssnat på många representanter från hela europa så är tyskarna intressantast.De tänker,planerar och genomför i samma takt som vi. Är det nån stans de skall ha bra sammanträdesrum så är det i Bryssel. Denna tar 423 personer.. Priset för bästa Miljöprojekt i Europa är nu klar. And the Winner is: Lidköping. Priset för bästa Eu projekt - Energivinsten... heter Local Energy action award 2009.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

När evenemangshallen nu byggs och tennishallen får en tillbyggnad vore det på sin plats att man röjer upp i den förvildade vegetationen runt Ågårdsvallen.
Hälsningar från en granne som ser eländet varje dag.
Sture Bender 0510-65057

Sture Bender - 05 mars 2009 00:00


Härligt ! Vi är nu inte bara ett föredömme som kommun i Sverige i miljöarbetet:Dutan inom hela Europa !

Bra jobbat Kjell !:D

Göran Larsson - 14 februari 2009 00:00

Nu kommer la hela vâlas alla politiker åka te Lischöping, å politikera i Lischöping sa la åka vâla runt i flugmaskiner å språka ûm det fantastiska miljöarbetet. Fi fasiken va flugfotogen di kommer å ella upp, ä dä bra för miljön kan veta (kônstit att te å mä en miljöpartist töcker att dä ä bra).

Amish - 13 februari 2009 00:00

GRATTIS ! till den framsynta social-demokratiska politiken i Lidköping !!
Ann-Mari

Ann-Mari Ö - 13 februari 2009 00:00

Bra gjort! Låt oss nu samverka i Skaraborg inom detta viktiga område och hitta en gemensam strategi för hur vi kan dra nytta av varandras kompetens, förutsättningar och vilja.

Lidköping kan säkert, vid sidan av sitt samarbete med Trollhättan, delta positivt i linje med vad Skaraborgs Kommunalförbund nu är på gång med. En kraftsamling med upp emot 15 kommuener kan säkert agera än mer kraftfullt och dra nytta av de EU miljarder som finns för utvecklingsprojekt i Västra Götaland.

Låt oss samverka!

Micke - 12 februari 2009 00:00

Grattis kommunen! Kul att du, Kjell, fått ta emot detta pris! Ett miljöpris är många gemensama krafter och du representerar dessa!

Det känns kul att under en längre politisk gärning sysslat med miljö. Och sedan se att kommunen skördar vinster. Hoppas att dåvarande miljöarbete på något sätt bidragit till dagens pris!

Miljö är angeläget oavsett politisk färg!

Jörgen Larsson - 12 februari 2009 00:00

Å så kul!! Grattis!!
:D:D:D

Kicki - 12 februari 2009 00:00

Grattis Lidköpings kommun!:)

Nisse Hult - 11 februari 2009 00:00