Bloggmeny

E days i Växjö

måndag, 20 augusti 2007 16:04, Politik

Jag befinner mig i Växjö.Som ett led i vår näringspolitik för framtida jobb samarbetar kommunen med Rockford i Illinios. Efter förra årets E days som arrangerades i Lidköping har arbetet kommit igång jättebra. Innan denna konferens har Lidköping gästats av ca 20 amerikaner. Delegationer från Cleveland,Ohio.Rockford samt från Michigan har varit i stan. Trevligast är det att träffa företagare som beskriver hur deras företag kommer att växa tack vare våra initiativ.Vi åkte sedan vidare med amerikanerna till Växjö där årets entreprenurial days arrangeras.Ca 200 har kommit från Amerika. Dagens höjdpunkt var att lyssna på Staten Michigans guvernör Jennifer Granholm. En utav de bästa politiker jag hört sedan Olof Palme..Fantastisk utstrålning o karisma. Hon beskrev sin politik som den demokrat hon här med härlig entusiasm. Miljöfrågan är den allra viktigaste och Michigan go geen for the future. Hon har Sverige som sin stora förebild när nu landet skall ställas om. Som bekant ligger USA efter Sverige i denna fråga. Jag skall skriva mer om detta. Jennifer var stolt över sitt Michigan och visade de stora sjöarna.En miljon segelbåtar finns det,,borde vara marknad för Lidköping.. Här har vi Carola Määttä dotter till Garvis,ishockespelaren.Man träffar alltid nya intressanta människor. Carola deltog i en panel diskussion för att hon är VD på reklamföretaget Ogilvy. Hon har haft en tuff tid bakom sig med förbättringsarbete och en del skriverier. Verkar dock ha landat starkt.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*