Bloggmeny

Dubbelt budskap,,,ibland lögn till sanning.

söndag, 14 juni 2009 19:13, Politik

Det nya med dagens Moderater är att alla måste genomgått någon strategiutbildning för de är inte att känna igen.Genomgående är att de bluffar sig fram i sitt sätt att agera och prata/skriva. Det gäller givetivs Reinfeldt/Borg men även på lokal nivå. Ett exempel som Carin Lexmon använder är ordet prioritera. Efter att man i stort lagt en budget som innehåller väsentligt lägre pengar till exempelvis skolan så går man ut o säger att vi prioriterar skolan. Det låter då som om man satsar på skolan när man i själva verket föreslås nedskärning och uppsägning av personal.Moderaten Sture Eliasson är inte sämre ,han har insändare där han säger att det är en liten grupp av Sossar inklusive mej naturligtvis som bestämt att biblioteket skall flyttas till Sockerbruket. Fakta är att frågan har kommit upp via kulturnämnden och en av de starkaste förespråkarna är moderat.Christina Åkerman.Dessutom sambo med Bertil Jonsson.(m) Hon gick upp i kommunfullmäktige (starkt gjort) och berättade varför det fanns så många fördelar med Sockerbruket.För min del är det en ickefråga vart ett bibliotek är placerat så länge det är funktionellt och av bra kvalité. Ändå attackerar Moderaten Sture Eliasson mig med osanningar enbart för att få mej i dålig dager. Det är dessutom ännu mer anmärkningsvärt att han som Moderat , som vill spara 70 miljoner kronor föreslår en plats som blir väsentligt dyrare än Sockerbruket. Att spara 70 miljoner på icke lagbundna verksamheter är snarare att stänga stora delar av kultur o fritid. Hur kan man då med omdöme föreslå nya kostnader. Nej..Bluff och båg präglar Moderaterna idag. SSU har beslutat att sälja sin stuga vid Nickeviken i Fästa. Det är nya tider och stugan används sällan. Läget är dock magnifikt intill Kinnevikens strand och det är sällan något liknande kommer ut på marknaden. Pengarna kommer att fonderas och avkastningen kan användas för att bibehålla och stärka SSU i Lidköping. Torsdag innan midsommarafton är det deadline för budgivning.Aktuellt pris är 1.4 miljoner. SSu stugan ligger i Gösslunda S förenings område och de gästade Axevalla för några veckor sedan.Jag lovade att publicera fotot och det är härmed gjort. Förövrigt blir jag inte klok på hur strumpor kan försvinna. När jag sorterade de senaste tvättarna så fanns det 12 omaka kvar.Hur kan tolv strumpor försvinna under tvätt. Jag vet att rådet är köp enfärgat.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Ja du Kjell.

Nu ska du inte bli besviken på Moderater som beskyller dig för att tillsammans med några få sossar ha bestämt var biblioteket ska ligga i framtiden. De är måhända vana vi fåvälde eller grupperingar och ordenssällskap som ligger utanför eller ovanför den lokala demokratins svär.

Men Kjell - inte är väl bibliotekets framtida placering en ickefråga? Är det inte snarare så att det är en politisk fråga att inrymma en kommunal lagstadgad verksamhet i egna och kommunalt ägda lokaler? Det vore väl att använda skattebetalarnas pengar på bästa sätt? Din ickefråga blir på så vis i allra högsta grad en viktig fråga för allas vår ekonomi...

VERITAS - 17 juni 2009 00:00

Jo,,men i de samtal som förts med fastighetsägaren skulle kommunen köpa försäkringskassans tidigare fastighet. Skulle då kunna användas för bibliotek.
Med dagens ekonomiska läge är inte detta möjligt utan Sockerbruket kvarstår.

kjell hedvall - 17 juni 2009 00:00