Bloggmeny

Det måste vara kris nu..

torsdag, 25 september 2008 22:35, Politik

Kapitalismen är i kris.Gamla kommunister som närmast var religiösa sa alltid att det kommer en dag,vänta bara då kapitalismen dör ut.Det blir en krasch. Vi har en märklig världsordning där de rika lånar ut pengar till de fattiga.De fattiga kan inte betala så de rika blir fattiga.Nu riktas medierna emot mej och en massa ringer och frågar hur det nu går med Lidköping. Vi har 900 miljoner i räntepapper,dessa ger ju snarare mer avkastning nu. Av de 900 miljonera på aktiemarknaden har vi förlorat 129.000 kr på Lehman kraschen,ett blygsamt belopp.Iövrigt är det en värde nedgång men så länge vi inte sålt är det bara värden som går upp och ner.Nu har både amerikaner och ungrare åkt hem från Lidköping.Utan att veta om den s,k torgdebatten så sa en ungrare som höll tal följande. Vi har varit i Lidköping nu i fyra dagar och det är påtagligt vad lite människor det är som är ute. Ert stora torg ligger öde.Vi har varit ute och promenerat på kvällarna.de enda vi träffade vara andra ungrare.Ser ut som vi invaderat staden.. ja så är det,,förutom lördag mellan kl 9.00 till 14.00 och onsdag förmiddag så är det lugnt o kvällstid öde vid torget. Debatten om p platserna som också kommer att vara öde mest av tiden är därför märklig. Nicolai Gilles ordförande,,Krister Jonsson anser att jag har fel om torget och vill att jag skall säga att jag har fel...avseende om ytan norr om torget är torg eller inte. Han har vänligt nog sänt över bildbevis. Med dessa två bilder anser Krister att jag har fel. Vad jag kan se så är ytan inte nån aktiv torgyta utan mer en baksida av en öppen plats.Torget som handels och mötesplats var söderut vid nuvarande torgbildning med träd runt.Eftersom jag aldrig har fel så medger jag inte att jag har fel...ler... Dessutom så blir ju en asfalterad öppen yta där man kan parkera -oftast helt tom väldigt- lik de öppna ytor vi ser på fotona så varför gillet "bråkar" fattar jag ej...Gräsmattor och blommor har vi nog av vid rådhuset.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Jag läste i din förra blogg om idéerna med plastis, gata-park och arrangemang för aktiviteter. Jag tror att du och Gillet är ute efter samma sak. Nämligen att göra torget mer aktivt än vad det är och har varit. Det är kanhända inte så ofta som Nicolai Gille kommer med nya idéer, men i det här fallet ger de ju prov på att de tänker på en utveckling av torgaktiviteterna i den riktningen att det inte blir bara onsdagar och lördagar som det är folk på torget.
Lidköpingsborna är med all rätt stolta över sitt torg, som ju trots invändningarna är välbesökt -åtminstone på lördagarna. Det går nog att utveckla.

SN - 26 september 2008 00:00

Det är väl en väldig skillnad på en parkeringsplats och andra öppna ytor som isyta och gräsmattor. Tycker du för en tråkig attityd. Det enda som jag ser i dina inlägg nu för tiden är att du slänger käft med allt o alla.

Du skriver:
"...Ert stora torg ligger öde.Vi har varit ute och promenerat på kvällarna.de enda vi träffade vara andra ungrare.Ser ut som vi invaderat staden.. ja så är det,,"

Om det fanns lite trevliga ytor runt torget så kanske Lidköpingsborna vill komma fram ur sina gömmor. För stan är på väg att somna helt o hållet.

Nej gott folk, se till att rösta fram någon yngre med jäklar anamma och som inte är så in i norden bitter.

Aldrig mer S - 26 september 2008 00:00