Bloggmeny

Det kommer att bli ännu tuffare,,

fredag, 20 mars 2009 11:19, Politik

Tydligt är att trots sex månader av krisbudskap från Media så är inte Lidköpingsborna mogna för någon nedskärning.Eller spara gärna men inte hos mej. Kommunens verksamhet är till 80 % Vård - Skola och Omsorg. Skall man undanta dessa så innebär det utplåning av det andra som t,e,x Kultur o Fritid. Dessutom är det pinsamt och se hur politiker i barn o skola borgerliga grupp i sig feghet säger att vi inte skall behöva spara. Det får andra göra. Detta sägs trots att elevantalen minskar kraftigt. Trots kanske 800-1000 färre barn i kommunens skolor skall vi har kvar samma antal lärare o lokaler. Samtidigt som de borgerliga framför detta så sänder moderater in insändare där man kräver att kommunen effektiviserar och följer andra kommuners nyckeltal. Tala om Circus i allianspolitik. Det är fritt fall i Sveriges ekonomi. Undrar hur man tar emot nästa och kanske nästa neddragning.Vi är inne i något som aldrig hänt för nu levandes. Att höra de övertoner som kommer från Gösslunda är oroande eftersom politiker som borde ha en bättre omvärldsbevakning spelar med i populismens namn. I NLT sitter det en grupp och planerar en friskola. Har nu kommunen fattat beslutet att lägga ned verksamheten och flytta den 2.5 km bort så kommer vi givetvis inte att hyra ut den till en friskola. Inte sälja heller. Det är kommunen som betalar friskolan och vi gör nedläggningen för att vi måste minska vår budget. Då kan vi inte öka våra kostnader genom en friskola.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Det är inte bara fritt fall i sveriges ekonomi utan en global kris. Därför är jag djupt oroad hur majoriteten som jag själv har varit med och röstat fram väljer att spara. Vi i västvärlden kommer i framtiden inte kunna ha vår levnadsstandard som vi är vana vid, det kanske till och med kommer att bli tal om befolkningsmängdskontroller för att jordens resurser ska räcka till. Hur kan vi då spara in på välfärden? I de grundläggande behoven ingår tyvärr inte evenemangshall, köpcentra m.m. Utan tillgång till mat, ren luft, rent vatten. Invånarna ska må bra och grunden läggs med barnen. Hur ska de bli nästa gång det ska sparas in? Ryker personalen då? Vi måste omvärdera och politiken måste hitta nya vägar i takt med att världen ändras.

Jessica - 22 mars 2009 00:00

Ja, vad finns det för anledning?? Personal eller lokaler vad var som sades ifrån majoriteten! Hur gör du då med 1000 färre barn?? Jo, en ny skola i Lilleskog, en ny förskola i Sjölunda, utbyggnad av förskolan på Majåker, förmodligen ny förskola på Askeslätt..?????

Gustav - 20 mars 2009 00:00

Jamen Kjell nu får du väl bestämma dej!! Ska du helt plötsligt inte sälja Gösslunda skola..??
Personalminskningar var ju inte heller aktuellt enligt er..?? Många lokaler blir det....!

Gustav - 20 mars 2009 00:00

Om du i likhet med alla andra anonyma tar reda på hur det fungerar så behöver man inte komma med dumma kommentarer..
Att sälja skolan till en friskola är det samma som att sälja till sej själv eftersom det är vi som får betala hyran eller driftkostnaderna.
Vad finns det för anledning att överhuvudtaget dra igång detta med att stänga Gösslunda om det skulle kosta mer än det gör idag...

kjell hedvall - 20 mars 2009 00:00