Bloggmeny

Det går bra nu...

fredag, 13 april 2012 22:57, Politik

Det är mycket trevligt att se hur opinionssiffrorna  vänt.Jag tror inte vi har sett slutet  boomen ännu.I Lidköping gick Socialdemokraterna fram till nästan 43 % i senaste valet.Kan vi nu ytterligare draghjälp från partiet riksplanet känns det än tryggare.Allra skönast är  dock vetskapen att alliansen i Lidköping kommer ännu längre bort från makten.Den makt de hett efterträngtar men inte kommer att nå.Oppositionen är skrattretande samtidigt som den är skadlig för den breda allmänheten.Jag har nog aldrig under mina snart 40 år i Lidköpingspolitiken upplevt en borgerlighet som tydligt  bara företräder egenintressen.Om jag tar det senaste som kom från Bertil Jonssons (m)un var det ett feltänk avseende att värmeverket skall betala över 2 miljoner i böter.Konsekvensen kan bli att vi måste öka aktiekapitalet.Men ett sådant kapital ger aktieutdelning (något som värmeverket i Lidköping alltid betalat.Jonsson menade att jag tog pengar från landsbygdens folk som inte nyttjar värmen.Min stilla logiska undran är hur det kan bli detta. Om värmeverkets kunder betalar 2 miljoner i böter till kommunen som sedan återbetalar dessa pengar i ökat aktiekapital  kan de väl aldrig komma någon annanstans än från kunderna.Måste säga att det är lätt med en sådan opposition i Lidköping.Mest glädjande är dock att vi förhoppningsvis snart  kan förpassa Moderaternas Stockholmsregering till historien.När de inte längre kan surfa fram Göran Perssons politik utan visa  resultat efter sex år faller det mesta av högerteorier.

Denna bilden är från Aulan i De La Gardieskolan.Visar hur man med små medel gör en gammal scen modern.Vi skall titta var vi skall ha en modern kultur och konferenscen i Lidköping.DLG är ett alternativ även om det har begränsningar. Med smärre investeringar borde man dock kunna göra den ännu bättre och duga gott ett antal år fram i tiden till mer än skolaula.

Lidköpings Kommun har tänkt att köpa elektroniska info tavlor sedan flera år tillbaka.Vi hade dock tänkt att göra det ihop med Götene kommun.De har inte haft råd vilket försenat det hela.Nu går vi fram själva och kan tacka Götene över att tiden har medfört att elektroniken blivit mycket bättre.Västerås har precis installerat en storskärm av samma modell som vi skall ha.Ser ut som en affish men det är många pixlar i den.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*