Bloggmeny

Det blir mer än 100 miljoner..

måndag, 27 april 2009 00:52, Politik

Jag har vart med i Kommunfullmäktige i Lidköping sedan 1974 - Det som sker nu har aldrig hänt att kommunerna helt plötsligt tappar sådana enorma belopp i skatteintäkter. Vi har haft lågkonjunktur och fastighets och bankkriser tidigare-Senast var 2002 men detta som sker nu hände aldrig.Någon analys till orsak har jag inte sett mer än lågkonjunktur. Arbetslösheten har varit betydligt större men vi fick inte dessa bortfall då.Jag återkommer till vad jag tror är orsak -Helt klart blir det att utföra en annan politik än att bygga Lidköping.Trist men nödvändigt.Sedan hoppas jag det kommer att finnas utrymme för satsningar också men prioriteringarna blir hårda.Vi sparar nu 40 miljoner.Vi kanske behöver minska kostnaderna med ytterligare 40 miljoner plus en skattehöjning.Då kan jag garantera att det kommer och märkas.Det på går en märklig debatt varför S är tyst. Man tror tydligen att vi dikterar media.Sanningen är att media lagt locket på och ägnar sig mer åt opinionssiffror och Mona Sahlins ledarskap istället för kritisk granskning och framsläppande av kritiska röster emot alliansen.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Tjena Kjell

Håller med dig i det mesta, däremot är det för mig en aning skrämmande att vi så passivt sitter still i båten och låter den sjunka som en sten. Att borgarpressen spelar på Mona Sahlins ledarskap är ju ett tydligt tecken på att vi som sympatiserar med (S) har svårt att få ut vårt budskap. Samarbetet med (MP) gör det inte lättare precis. Dags att sätta ner foten och visa vad oppositionen egentligen vill, skit i borgarpressen, inte ens den "egna" pressen är speciellt nådig för tillfället.

Ha en bra da´
Ronny

Ronny Carlsson - 27 april 2009 00:00