Bloggmeny

Det behövs ingen opposition-Man är sin egen...

söndag, 20 december 2009 17:50, Politik

Rubriken ovan var en bra kommentar från en statsvetare. Alliansens oförmåga passerade pinsamheterna för länge sedan.Vattenfall...De sjuka...Saab och nu ansvaret som ordförande i EU o de brustna klimatförhandlingarna. För att inte tala om budskapet från Maud Olofsson till de 1000 uppsagda på Ericsson i Gävle.Samma inkompetens och total oförmåga gällande Saab.Hanteringen är så pinsam dålig från början att man lika gärna kunde gått ut på stan och tagit första man träffade på som näringsminister.Frågan är om detta gäng inte slår de flesta av rekord avseende dåliga regeringar. En borgare som inte håller med mej skriver som kolumnist på DN.Han heter Peter Wolodarski.Han tycker Maud Olofsson är bra,,,,hahahahah...Undrar vad han vet om näringspolitik.Men han är kritisk också,,,jag citerar ""Där finns sjabblet kring sjukförsäkringen som symboliserar hur regeringen hanterat de allmänna trygghetssystemen. Tanken med arbetslinjen var riktig men djävulen sitter i detaljerna. Än en gång har begränsningarna i finansminister Anders Borgs endimensionella maktutövning blivit tydliga. Det går inte att förändra system som berör hundratusentals människor utan att lyssna på remissinstanserna. Man måste vara beredd att ompröva sin politik när kritiker påtalar brister. Det var inte bara fackförbunden som ifrågasatte reformen av sjukförsäkringen. Även Svenskt Näringsliv pekade på flera av de problem som regeringen nu försöker åtgärda. I sitt remissyttrande i februari 2008 varnade man för begreppsförvirring, bristande förutsägbarhet och rättsosäkerhet. Men regeringen, med finansministern som ivrig pådrivare, valde att köra sitt eget race"" slut på citatet...Nu är det bara 9 månader kvar bara ....Man får hålla ut. Årets resultat för Lidköping ser betydligt bättre ut. Ekonomiskt har vi både sparat i verksamheteten för att möta de minskade skatteintäkterna som att kapitalintäkterna blivit hyggliga.Vi kan räkna med ett bra resultat.Nu står invigningen av Arenan på tur och det skall bli intressant och följa. Förra helgen visade Petra Revenues film Karaokekungen på Folkan.Petra fick möjligheten som debutant att göra en s,k Rookiefilm.Resultatet blev ett försök att få ihop teatern med filmen.Resultatet blev teater på film. Eller som min tanke var TV teatern ger...och det behöver inte vara fel.Någon biljettluckevältare är inte filmen men sevärd tycker jag.Blev mer besviken på Helena Bergströms regidebut i filmen Vi är olika. Vart väl närmast kalkon sekvenser ett flertal gånger i filmen.Så detta behöver Petra inte skämmas för.Vi var några som gick ut och åt efter premiären.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*