Bloggmeny

Det är synd om Lidköpingsborna som inget har att klaga på..

söndag, 21 september 2008 20:36, Politik

Jaa,,nivån blir rätt låg i jämförelse med andra kommuner där man bråkar om dålig äldreomsorg,skola och barnomsorg.I Lidköping bråkar man om att man inte kan flytta biblioteket 400 meter åt ena hållet..det skall vara åt andra hållet...ler...Bussparkeringen på torget får inte bli p-plats, trots att vi tagit bort en hel del platser på Östra sidan. Nicolai Gille påstår tydligen att busshållplatsen är torget...Måste vart före de bilder jag sett.och de härrör sig i vart fall från 1800 talet..Ja,,det gäller att blicka bakåt istället för framåt.För mej är det en tillfällig historia med P-platser.Idag har vi inga pengar att anlägga någon trädgård där..Ytan har alltid varit sten eller asfaltsbelagd.I framtiden vill jag ha en skatebana,,StreetPark och en bana med plastis. plastisen är på frammarch med en glidyta som är 90 % av is.Underhållsfritt och bra.Ytan skall också kunna användas för allehanda extra arrangemang samt mindre konserter och framträdanden utan att man behöver bygga traditionell scen.P-platser kan vi också ha några.. För mej som bor i centrum är torget ett tillhåll kvälls o nattetid för ungdomar.Någon från Gillet brukar inte sitta där och ta en öl.. Nu är det så att det tydligen undgått Lidköpingsborna att det är superkris på den finansiella marknaden. Det kommer att ge stora utslag framöver i Lidköping. Hur stort vågar jag inte tänka på om man inte får ordning på det hela.Men i stort sett blir det investeringsstopp på icke beslutade saker...som jag ser det..Får man inte ordning väntar betydligt större saker för Lidköpingsborna att klaga på. Men det är som bekant inte någots parti fel i Lidköping. En stor fråga som Carin Lexmon (M) gjorde till sin var jordhögarna nära Kolses backa...på väg till Klövet.. Ja nu pratar vi Lisch...ler...Alltnog så ringde en Stockholmsjournalist måste vart förrförra valet sju år sedan och frågade vilken stor politisk fråga oppositionen hade i Lidköping inför valet..Tja,,de har några jordhögar som de bråkar om...OjOj,Ni måste ha det bra i Lidköping sa han..ler.. Nu ser ni på bilden ovan att jordhögarna är borta.Även BPA,s förråd och allt bröte som låg där..Det är bra med opposition.. Jag var i Stockholm och träffade Borgmästaren Rockford Larry Morrissey.Han var på väg till China och mellanlandade för att träffa mej bl.a. Då får man ställa upp.Larry är Independent och vi kommer mycket bra överens...Larry är imponerad av min blog så han har lyssnat på mina råd och nu också börjat bloga...


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Tjenare.Jag skulle vilja ställa några frågor här.Vad kommer hända med motorgården som ligger på fiskaregatan när det ska byggas där?Och varför stänga av torget när det är cruising?Låt det flyta på så blir det bäst.Kolla bara på falköping,mycket bra strög med bara usa bilar!8o|

Jan Alfredsson - 24 februari 2009 00:00

LÅgkonjukturen kanske gör att byggkostnaden blir lägre. Råvarupriserna kanske går ner

GS - 25 september 2008 00:00

Vart du ligger i information vet jag ej.
Man skall ej föra rykten vidare.
Vi har minskat ytorna,utan att det påverkat planyta.Publik ytan har minskats på kortsidorna.Fortfarande gäller dock mellan 4000 o 6000 i publik.Lite beroende på antalet sitt och ståplatser.
Anbud på bygget är antaget och Backgårdens bygg kommer att bygga inom befintlig budget.

kjell hedvall - 24 september 2008 00:00

Oj, vad har ni minskat ner på gällande hallen som inte har beslutats om då? För enligt vad jag har hört så verkar det bli svårt att bygga hallen för de miljoner som det var sagt från början eller? Så frågan är vilket omfång ni har minskat ner på? För det är väl något nytt som ni gjort för du hänvisar väl inte till de gamla besluten?

Micke - 24 september 2008 00:00

Lär er en sak,,,Skilj mellan sak och person.
Jag har många borgerliga vänner,,,
Tyvärr finns det en massa 1800 tals klass mot klass tänkare kvar,,,speciellt från de borgerliga lägren,,
Hallens kostnader har blivit mindre än eftersom vi minskat i omfång,,

kjell hedvall - 23 september 2008 00:00

Tänk vad kritik du får nuförtiden Kjell? Du som hade en sån trogen samling supporters tidigare enligt dig själv... Kanske Morrissey skulle fundera en gång till på om han verkligen vill ha en blogg med samma resultat som din... :'(
Mvh Icke Borgare!

Ulf - 23 september 2008 00:00

Måste man vara borgare för att man inte tycker som du gör Kjell Hedvall? Är det något fruktansvärt hemskt att vara borgare förresten för du verkar tycka väldigt illa om dessa om inte annat? Sedan så var det nog vare sig jordhögar, torget eller biblioteket som det syftades på utan om du tänker efter lite så är det nog monumentet evenemangshallen som det handlar om. Kanske inte är så vidare smart att ta den kostnaden nu när pengarna minskar och hallen verkar bli dyrare än det är planerat eller hur?

Micke - 23 september 2008 00:00

Plast-isen eller vad den nu kallades är en utmärkt idé ! Jag tänkte faktiskt den tanken när jag gick över torget i helgen att det vore trevligt med en liten skridskobana här (utan bandyklubbor) ! Det vore trevligt om det blev verklighet !

Peter - 22 september 2008 00:00

Det är beklagligt att läsa ditt förrakt för de åsikter som för fram i olika diskussionsforum. Alla har sitt närområde som är viktigt i deras liv, de kanske inte prioriterar samma saker som du Kjell. Angående kommunens finanser så kan man undra vem som har ansvaret för den? Efter vad jag har läst på din blogg tidigare så är du SÅ stolt för ert ansvarstagande i politiken..? Gäller inte det ansvaret ekonomin? Nä du Kjell er arrogans kommer att bli ert fall nästa val.

Nisse Hult - 22 september 2008 00:00

StreetPark är en tanke i rätt riktning. Superkrisen som smittat oss från Bushlandet har inte undgått lidköpingsborna. Räcker beslutspotensen till att skjuta på även beslutade investeringar. Insikten om att arenan blir på tok för kostsam finns i många lidköpingsbors medvetande. I ett krisläge finns det ju angelägnare saker att tänka på, vilket nu nämner i början av ditt inlägg. :-/

Sympatisör - 22 september 2008 00:00

Oj-Oj det var tydligen en känslig fråga. för att citera dig så:
"Nu är det så att det tydligen undgått Lidköpingsborna att det är superkris på den finansiella marknaden. Det kommer att ge stora utslag framöver i Lidköping. Hur stort vågar jag inte tänka på om man inte får ordning på det hela.Men i stort sett blir det investeringsstopp på icke beslutade saker...som jag ser det."
Hur ser du på beslutet om evenemangshallen i ljuset av det som du skriver i det citatet?

Nisse Hult - 22 september 2008 00:00

Jahaa,,där kom den igen..Förakt...
Kan ni borgerliga sluta någon gång med en massa bullshit och börja prata sakfrågan.
Tänk om jag varje gång Lexmon eller nån annan borgare framför en åsikt skulle undvika sakfrågan och komma dragandes med att ni visar förakt med er åsikt..
Jag pratar politik , har uppfattningar och jag står för det...

Om nu förutsättningarna i biblioteksfrågan är att det inte får kosta mer än idag kan man väl inte börja föreslå ett hus som vi överhuvudtaget inte vet något om..
I busshållplatsfrågan så svarade jag att vi säkert kan tillfredställa en del av gillets åsikter.
Jordhögarna var ironi..om man nu måste berätta det en gång till..

kjell.hedvall - 22 september 2008 00:00

Ja det är väl en lierad som DU känner likhet inför :) Bl.a. det här går att läsa om Mayor:

"Larry Morrissey...what to say? He's a part time Mayor but a full time screw up. It seems that the only thing he is competent of doing is crying to someone for money, or blaming someone else. We have had our share of bad mayors, but he is certainly topping the cake. He needs to go now. Rockford needs a full time mayor willing to step up and take responsibility and take action."

;)

Ulf - 21 september 2008 00:00