Bloggmeny

Det är rena snurren i militärsnurret...

torsdag, 22 maj 2008 07:56, Politik

Det kommer nya förslag varje dag vad som skall läggas ned eller inte när militärerna skall spara. Det verkar helsnurrigt och ger inte nåt större förtroende för de människor som är satta att försvara vårt land. Skaraborg har sedan många år en effektiv och förtroendegivande försvarsorganisation som samarbetar och har ypperliga möjligheter till ytterligare samverkan för att hålla nere kostnaderna.Såtenäs och Skövde är dessutom bra exempel på lägen som ligger i linje med miljötänkandet.På Såtenäs har man investerat över en miljard så utifrån min syn är det klart att det är där en satsning och koncentration skall ske. Inom näringslivet är det en självklarhet att man satsar där man investerat mest för att få ut mesta möjliga. Inom försvaret flyttar man ifrån nybyggda lokaler för att bygga igen på ett annat ställe. För några år sedan byggde man en restaurang på Såtenäs för över 40 miljoner,kort därefter kom beslutet att lägga ned värnpliktsutbildningen.Sedan beslutade man att flytta helikopterna från Säve till Såtenäs. Stolt visades nybyggda hangarer upp i mångmiljonklassen. Nu skall man flytta helikoptrarna till Malmen. För mig verkar det som om man helt tappat kontrollen och opartiska människor som är proffs på ekonomi och militära system borde ta över.Hade man sådana skulle man snabbt se vilka fantastiska förutsättningar vi har i Skaraborg att med dagens försvarsbehov täcka de områden där människor bor i Sverige. Lidköping-Skövde o Karlsborg har dessutom stora möjligheter i det internationella arbetet. Nu skall jag visa lite foton på att vi investerar i yttermiljön i Lidköping. Kommunstyrelsen anslog pengar för att göra innerstaden handikappvänlig,nu har man börjat vid Garströms hörna. Rådhuset målas om. Nu återstår belysning och soffor sedan är denna delen av Järnvägsgatan klar.Nästa år fortsätter vi upp mot kyrkan.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Härligt att det förnyas och görs fint i staden! Fortsätt i den stilen! :)

Alexander - 22 maj 2008 00:00