Bloggmeny

Det är bra som det är..gör inget..

måndag, 07 juli 2008 18:07, Politik

Rubriken ovan är ett exempel på en del landsbygdsbor uppfattning. Jag lever med alla möjliga åsikter och förhåller mig till det. Att ständigt göra alla till lags är en omöjlighet. Eftersom det är en del satsningar på gång så dyker bilden med ångloket och vagnarna fram i mitt huvud.Längst fram står de entusiastiska,skyfflar kol och eldar på för att tåget skall rulla, i mitten sitter den stora massan som sällan bryr sig bara det går framåt och längst bak finns den en grupp som bromsar och ibland drar i nödbromsen,stopp,stopp. Jag läser insändare: Victoriahuset på Läckö är för stort och skall helst ej byggas. Det är bra som det är. Sparbanken Arena är för stor, den skall inte byggas. Det är bra som det är för bandyn är utdöende...Medeltidens värld är en fluga som går över. Den är onödig och skulle ej uppförts. Hamnstaden skall ej byggas,vem vill bo där ?? säger tvivlarna till mig. Tänk vad det dyrt det blir.Lidköping är bra som det är. Någon större satsning på handel skall vi inte göra. Det är bra som det är. I Götene har man Kung Bo. Jag tycker det är en rätt satsning man gör på Medeltidens värld. Sedan kan man alltid ha uppfattning om hur. Satsningen måste bli större dessutom. Minst 10 miljoner ytterligare i en första omgång.Verksamheten måste vara öppen året runt.Bygg ett långhus där man förutom mat får deltaga i gästabudet. Husen från inspelningen av Arnfilmen är återuppförda. Arn filmens mest igenkänningsbara verk finns nu på medeltidens värld.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Jag har aldrig påstått att det är enbart riksbanken som "sköter" det men OM någon annan "part" ser till att inflationen ökar så SKA riksbanken höja räntan så målet på 2%(1-3%) uppfylls. Och det där med signaler är något som RB tyvärr varit för dåliga på att sända ut. Därför måste RB nu höja räntan när de egentligen kanske inte borde hamnat i situationen alls om de för 2 år sedan hade sett hur illa det var/är med huspriserna och redan då "stämt" i bäcken genom att höja räntan då. Så jag anser alltså att det är RB som inte skött sitt jobb och regering/riksdag har haft marginell påverkan.

Micke - 11 juli 2008 00:00

Vari skulle debatten bestå Egon om din motdebattör måste hålla med dig för att betraktas vara en vän av debatt?????????

Oven - 07 juli 2008 00:00

Det var inte dej jag tänkte på..ler...
Det är klart att jag är självgod,,Hur tror du annars att någon hade stått ut att vara kommunalråd i Lidköping. De gånger någon ger beröm eller säger något positivt från allmänheten är lätt räknade. Det är bara skit o problem...
Jag ser dock resultaten och är nöjd med det.
Framförallt det stora förtroendet i valen.
Jag tycker om debatt om den är saklig och utgår från sakkunskap. I halldebatten har det varit få sakargument från motståndarnas sida.

kjell hedvall - 07 juli 2008 00:00

Du verkar inte vara någon större vän av debatt...i alla fall inte om någon har en annan åsikt än din.
Att sen karaktärisera sig själv som den som står längst fram och eldar på och andra som handlingsförlamade eller bakåtsträvare för att de har en annan åsikt - en kanske realistiskare åsikt - är nog det självgodaste jag läst på länge.

Egon i Strö - 07 juli 2008 00:00

Även i ränte/inflationsdebatten har "jag" varit "okunnig" antar jag? Men skit samma. Om nu folk kanske har problem med på vilket sätt du uppfattas så kanske du borde fundera på varför det är så? Att just partiet får mycket röster säger inte så mycket om hur du uppfattas kanske utan mer om hur de de andra alternativen är? Kanske hade det gått ännu bättre utan dig? Säger inte att det är så men din logik är trasig tyvärr.

Micke - 07 juli 2008 00:00

Till Micke ,,jag har aldrig påstått att du vart okunnig i inflationsfrågan...Bara att du har fel som tror att det är riksbanken som helt sköter frågan.. Det handlar om Politik,ledarskap och vilka signaler man sänder ut. Priser och löner.
Jag har aldrig haft några problem med hur jag uppfattas...tydligen har motståndarna det men so what ??
Jag är jättenöjd med att ha fått vara med och höja upp partiets förtroende till 50 % i Lidköping och kraftigt höjt förtroende på landsbygd. Jag är den förste i Lidköpings kommuns historia som blivit vald fyra ggr till ordförande i kommunstyrelse. Kanske hade det gått bättre utan dej,,,,säger Micke,,,tillåt mig att le....

kjell hedvall - 07 juli 2008 00:00